LM Flowerfashion geeft tips

Beau Monde spreekt LM Flowerfashions Marc Knijnenburg en Raymond Bogaarts en vraagt hen hoe je je huis zomerklaar maakt...

flowers

Beau Monde spreekt LM Flowerfashions Marc Knijnenburg en Raymond Bogaarts en vraagt hen hoe je je huis zomerklaar maakt met bloemen. Het resultaat? LM Flowerfashion geeft tips: verwerk bloemen in je interieur én in je zomer-outfits! Dus heel belangrijk: wat zijn de bloementrends van het seizoen? En kunnen kunstbloemen nou wel of niet? Marc en Raymond geven antwoord.

Wat zijn de bloementrends voor deze zomer?
“De zomermode toont veel bloemenprints en daarin zien we exotische bloemen zoals verschillende soorten Orchideeën. Verrassend is ook de trend van Chrysanten deze zomer! Dit is allang geen herfst en/of najaarsbloem meer en verkrijgbaar in een diversiteit aan kleuren en rassen waardoor het een zomerse bloem is. We gaan terug naar de authenticiteit van de bloem in de natuur, daardoor stylen we bloemen als bloem zelf in eenvoud als single flower of in groepen voor bijzondere gelegenheden. Dus geen ingewikkelde poespas ondergronden maar laat de bloem haar eigen schoonheid uiten waarin het design ondergeschikt is. Dit zien we ook terug in bloeiende planten voor in het interieur.”

En qua kleur? Wat zijn de trends?
Ton sur ton en pasteltinten. Specifieke kleuren zijn tinten groen in combinatie met geel. De groene Chrysant is daar een goed voorbeeld van. Ook blauw is een vernieuwende kleur in bloemen, wat voortkomt uit de natuurlijk blauwe kleur van de Vanda Orchidee (beslist geen geverfd bloem), deze blauwe kleur doet verlangen naar een blauwe oceaan. Traditionele rode rozen zorgen voor passie deze zomer.”

Zijn er nog meer specifieke zomertrends?
“Kijkend naar de zomermode is je zomeroutfit perfect af te stylen met echte bloemen als mode accessoire. Een Orchidee in je haar of een roos als broche, waarom niet, draag een bloem als ‘living jewel’!”
flowersyellow

Wat kan echt niet meer?
“Bloemen zijn op zoveel manieren mooi dat er voor ons ook geen bloemen bestaan die niet mooi zijn en echt niet kunnen. Iedere bloem of plant heeft een eigen toegevoegde waarde die naar smaak is toe te passen. Het natuurlijke product, authentiek gekweekt is in en zeker geen geverfde of kunstmatig gekleurde bloemen.”

Hoe kijken jullie dan aan tegen kunstbloemen?
“Terug naar de trend van authenticiteit en natuur en het assortiment bloemen en planten, vinden wij nepbloemen overbodig. Er is zoveel schoonheid en puurheid toe te passen in het interieur. Én komende zomer in de tuin of op het terras.”

Welke bloem staat nu écht voor chic?
“De roos. Dit blijft een bloem die staat voor pure schoonheid en ideale vorm met verschillende symbolen. Een single roos kan al zoveel toevoegen aan het interieur. Boeketten rozen in klassieke styling of juist in groepen in een vaas geschikt geven iedere gelegenheid een chique uitstraling. De roos en de orchidee zijn vaak ook inspiratie en ingrediënt voor exclusieve beauty producten. Als bloeiende plant zijn er zoveel mooie kleuren en soorten van de Phalaenopsis Orchidee verkrijgbaar, dat deze in een passende ondergrond chic te stylen zijn. De ‘single flower trend’ zien we hierin ook terug in de Singolo Orchidee: een eenbloemige Phalaenopsis Orchidee die met grote bloem een opvallende verschijning is.”

Zij er nog tips als je het simpel wilt houden?
“Door verschillende enkele vaasjes en glaasjes met één bloem erin op zowel de tafel binnen als de tafel buiten in de tuin of op terras te stylen, voeg je bloemen in eenvoud toe. Bloemen in glas zijn altijd makkelijk te stylen en geven een eenvoudige maar perfecte uitstraling. Ook hierin gaan we terug naar authenticiteit voor de komende fleurige zomer!”

Meer interieur tips? Bekijk de speciale Living Startpagina.

Laatste nieuws