Grappig: zo won prins William Kate voor zich

"Hij is heel goed in het maken van ontbijtjes!" Want tja, liefde gaat door de maag.

Lees ook

Prins William en Kate leerden elkaar kennen op de universiteit van St Andrews in Schotland. En enkel prins zijn was zeker niet genoeg voor Kate, want William moest flink zijn best doen om zijn vrouw voor zich te winnen.

“Op de universiteit kookte hij heel vaak voor me. Ik denk dat hij indruk op me wilde maken! Dingen als bolognesesaus en zo. Ook nu staat hij nog af en toe in de keuken. Hij is heel goed in het maken van ontbijtjes!” vertelde Kate onlangs in een gesprek met Britse baklegende Mary Berry.

Nu is het vooral Kate die de maaltijd voor haar rekening neemt. En dat is maar goed ook, want blijkbaar is William nu niet meer zo goed in koken. “Ik kan thee maken, maar in koken ben ik niet zo goed. Catherine is degene die kookt, niet ik”, aldus Wills.

Koninklijke Keuken

Privékok Carolyn Robb verklapt hoe het er in de koninklijke keuken aan toe gaat en hoe de hertogin haar slanke figuur behoudt. William en Kate schakelen af en toe een privékok in, maar dat is een uitzondering. Het leven van het koninklijke paar is veel minder glamorous dan je denkt. Het is de hertogin die het eten voor het gezin bereidt. “Je moet onthouden dat ze geen royal is. Ze komt uit een normaal gezin waar ze altijd voor zichzelf heeft gekookt. En wat ik heb gehoord, is dat William graag bij haar familie eet, omdat ze gewoon met elkaar aan tafel zitten zoals een gewoon gezin. En dat doen zij nu ook met hun eigen gezin,” vertelt privékok Carolyn. 

Currygerechten

De hertogin houdt er ook van om etentjes te organiseren en haar gasten zelf in de watten te leggen. Het liefst kookt Kate currygerechten, maar in de aanloop naar haar bruiloft moest ze die gerechten laten staan. De vrouw van William volgde een streng dieet om zo slank mogelijk in haar trouwjurk te verschijnen. Kate deed aan The Dukan Diet dat bestaat uit veel eiwitten, groentes, fruit en volkorenbrood.

Bron: A Berry Royal Christmas – Mary Berry | Beeld: Bsr Agency

Laatste nieuws

Zie ook