Masterclass Handtas: ‘Kom maar aan m’n arm knapperd’

Hoe scheid je nou de faux van de tote bag en houd je je armcandy fashionfähig?

Lees ook

Onder het mom van ‘een goede investering’ gaan we graag op tassenjacht. Een Birkin of Vuittonnetje aan de arm is onweerstaanbaar, zeker als je pronkstuk in waarde zal stijgen. Maar hoe scheid je nou de faux van de tote bag en houd je je armcandy fashionfähig?

Hoe heurt het eigenlijk?

• Zet niet – nooit! – je tote bag op tafel. Dat doen society diva’s niet. Omdat hij soms ook op de grond staat, zou dat vies zijn.

• Hang je tas dus over de leuning van je stoel of zet hem op de stoel naast je. In de betere restaurants heb je zelfs de beschikking over ’n klein stoeltje, speciaal voor je dierbare Hermès of Chanel.

• Indien dat allemaal niet kan, moet je tas helaas toch op de grond. In dat geval het liefst onder je stoel, zodat de ober er bij het bedienen geen last van heeft.

• We zien gelukkig ook steeds vaker tassenhaken in de horeca. Jij niet? Via bol.com bestel je er twee met faux diamant voor € 16,95, voor jou én je BFF.

• In het rijk der handtassen is niet alles geoorloofd. Namelijk, je shopper of tote zien we bij voorkeur alleen overdag. Vanaf diner alleen een kleine handtas of clutch.

• De handtas gaat over de leuning of aan de haak, een clutch op schoot onder je servet. Zit je in een stoel met gesloten leuning, dan kun je je clutch ook achter of naast je stoppen.

• Je houdt de clutch of tote altijd in je linkerhand tijdens events. Want je wilt je rechterhand vrij houden om handen te schudden. Of om een cocktail van het blad te pakken.

• Oude vergeelde bonnetjes, aangekoekte pepermuntjes, resten lipstick… Beetje awkward als jij op een borrel je visitekaartjes zoekt en de andere gasten zien wat voor ravage je in je tas hebt. Dat los je op met minitasjes, in je tas. Uiteraard een voor make-up, maar ook een voor je kabels, alles van papier, sleutels… Houd je tas dus netjes. Zeker ook bij exclusieve exemplaren die je wellicht wilt verkopen

The Real Deal

Een vrijwel nieuwe Louis Vuitton kopen voor een prikkie? Bij designertassen geldt echt: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Maar soms is de prijs redelijk en de tas op het eerste gezicht niet van echt te onderscheiden. Dan is nader onderzoek nodig, zo leren we op grandlife.nl. Let vooral op…

Het leer Dat moet echt zijn en een beetje droog aanvoelen. Bij een fake variant voelt het ‘leer’ glad en plakkerig aan.

De stiksels Die moeten extreem gelijkmatig zijn. Bij een echte LV tref je geen losse draadjes aan.

Het patroon Bij een authentieke Vuitton loopt het logo in ieder geval op de voorkant van de tas gelijkmatig door. Dus zonder afbrekingen.

De voering Die moet van bruin katoen zijn.

De gespen en sluitingen Die moeten zwaar aanvullen, omdat ze van massief messing zijn gemaakt. Bij de fake variant zijn die meestal hol en dus lichter.

Het logo Dat moet op ritsen, ringetjes, knopjes en slotjes staan.

Het label In de winkel krijg je een label waar de materialen opstaan en waar hij is gemaakt, plus een label met de Franse naam van de tas, het modelnummer en een streepjescode. C’est tout! Sommige fake fabrieken doen heel bijdehand met gele authenticiteitskaartjes of een bruine envelop. Trap er niet in.

De letters ‘LOUIS VUITTON PARIS made in France’. De T’s in Vuitton mogen elkaar niet raken en de letter O hoort perfect rond te zijn. Overigens zijn sommige tassen – zoals de samenwerking met Takashi Murakami – in Spanje gemaakt. Dus als er een ander land in de tas staat, check dan waar die collectie is geproduceerd.

De datum Iedere Louis Vuitton-tas is voorzien van een datumcode en die is in het leer verwerkt. De code bestaat uit twee letters, gevolgd door vier cijfers.

Armcandy te huur

Stel, je hebt een chique wedding en vindt dat The Mademoiselle bag van Chanel je look compleet maakt. Dat kost je op de pre-owned markt zo’n 1.200 euro. Ja, we know, dat is een jaar botox! Maar, goed nieuws: you can have it all! Bij monluxe.com huur je er eentje voor € 120 per week als member, of € 150 zonder lidmaatschap. Bij mybagly.com scoor je al een designertas vanaf € 25 euro per week, zoals de Marc by Marc Jacobs Shoulder Handbag. Voor € 50 mag je die een maand houden.

Bron: Agnes Hofman | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook