Tip: toffe Staycation in eigen land

Naarmate de coronamaatregelen soepeler worden, wil Nederland weer op pad. Beau Monde geeft een leuke tip: Ga erop uit en houd 'n staycation in hartje Amsterdam!

Lees ook

Naarmate de coronamaatregelen soepeler worden, wil Nederland weer op pad. Beau Monde geeft een leuke tip: Ga eropuit en houd 'n staycation in hartje Amsterdam!

Onze hoofdstad is momenteel op z'n allermooist: het is rustig in de straten, het leven is vertraagd en men heeft weer tijd voor een praatje. Culinair gezien is er een explosie aan nieuwe initiatieven die het verblijven in de stad eigenlijk vooral nu bijzonder aangenaam maken.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Het SWEETS hotel (met zijn brugwaterhuisjes) is een samenwerking aangegaan met restaurant Rijssel, pita-koning Vleesch noch Visch, Hotel Scheepskameel en het rock-'n-rollcafé Latei. Klinkt goed toch? Deze Amsterdamse ondernemers zorgen voor een culinaire & culturele, maar bovendien een veilige staycation. Willen we! “De huisjes zijn namelijk ideaal voor een zelfstandig verblijf in hartje Amsterdam. Gasten checken online in en openen de deur van hun huisje met een digitale sleutel die naar hun smartphone wordt verzonden.” Oh ja, de mogelijkheden om lekker eten af te halen zijn eindeloos. Bij restaurants waar normaal gesproken weken van tevoren moet worden gereserveerd, bestel je nu zonder problemen eten aan huis, dus ook bij je eigen, tijdelijke brug(t)huisje. Een uitgebreid en actueel overzicht van alle culinaire mogelijkheden ligt voor gasten klaar.

Goed gevuld!

Het Elk-Nadeel-Heeft-Zijn-Voordeel pakket is goed gevuld met fijne dingen, zoals:

  • Een verblijf van drie nachten bij SWEETS
  • Borrelpakket bij aankomst
  • 3-gangen Rijssel menu op de eerste avond
  • Ontbijt van Coffee Concepts
  • Waardebonnen om bij de echte local heroes het lekkerste van Amsterdam te halen
  • Architectuurroute met een audiotour (te voet of per fiets) over de architectonische geschiedenis van de stad

SWEETS hotel bestaat uit 28 brugwachtershuisjes die verspreid liggen langs de grachten van Amsterdam. Elk van deze tiny houses – gebouwd tussen 1673 en 2009 – is ontworpen in de architectuurstijl van zijn bouwperiode. Als gevolg van centralisatie van de brugbediening zijn de brugwachtershuisjes van Amsterdam hun oorspronkelijke functie verloren. SWEETS hotel geeft dit industrieel erfgoed een nieuwe bestemming door ze te transformeren naar vrijstaande mini-suites, ontworpen met respect voor de architecturale geschiedenis.

Het Ieder-Nadeel-Heb-Zijn-Voordeel-pakket kan vanaf vandaag geboekt worden via e-mail ([email protected]) of telefoon (020-7401010) en kost €225 euro per persoon voor 3 nachten. Meer informatie over de inhoud, prijzen en voorwaarden van het Ieder-Nadeel-Heb-Zijn-Voordeel-pakket is te vinden op de website van SWEETS hotel.

Beeld: Mirjam Bleeker

Laatste nieuws

Zie ook