Waarom iedereen in een relatie geheimen moet hebben

Ben jij in elke situatie eerlijk tegen je partner? Misschien kun je dit beter niet doen.

Lees ook

Ben jij in elke situatie eerlijk tegen je partner? Misschien kun je dit beter niet doen. Relatie-expert Esther Perel vertelt aan HLN dat ze gelooft dat het echt beter is om af en toe de lippen stijf op elkaar te houden. Ze schreef een korte etiquettegids wanneer je eerlijk moet zijn en wanneer niet.

Eerlijk zijn

1. Gênante zaken uit het verleden
Het is beter om hier over te praten, want voor je het weet krijg je het gevoel dat je iets voor je partner achterhoudt en ga je je schuldig voelen. Heb je vroeger gerookt, of was je op de middelbare school een pester? Het kan zijn dat je je hier nog steeds schuldig om voelt. Praat hier dus met je partner over. Als hij jou echt leuk vindt, zal hij begripvol reageren.

2. Geheimen die jullie toekomst samen zou kunnen schaden
Speel open kaart naar je partner toe. Zo vertelt Esther dat ze ooit een klant had wiens moeder een psychische stoornis had. Ze verborg dit jaren voor haar partner, tot het moment dat ze samen een kindje kregen die dezelfde ziekte bleek te hebben. Toen de vader erachter kwam dat zijn vriendin dit jaren had verzwegen, was hij ontzettend boos. Een groot geheim voor je houden kun je beter nooit doen. 

Liegen

1. 'Onbelangrijke' me-time momenten
Velen zijn van mening dat je altijd transparant naar je partner toe moet zijn. Heb jij stiekem de hele dag gebingewatcht en weet jij dat je hier commentaar op gaat krijgen? Houd je privé-momentjes lekker voor jezelf.

2. Leugentjes om bestwil
Soms zijn waarheden niet belangrijk. Heeft je partner een maaltijd gekookt en vind je het eigenlijk niet te harden? Of smaakt de koffie die hij/zij elke ochtend zet maar bitter? Soms is een leugentje om bestwil dan beter, dan de glasharde waarheid.

Bron: MARIE CLAIRE | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook