Dit creatieve huwelijkscadeautje gaf prins Philip aan koningin Elizabeth

Wat geef je de toekomstige koningin van Engeland op haar trouwdag? Laat dat maar aan prins Philip over! Wat een romantische man is het ook…

Lees ook

Wat geef je de toekomstige koningin van Engeland op haar trouwdag? Laat dat maar aan prins Philip over! Wat een romantische man is het ook…

Prins Philip heeft veel (niet zo verborgen) talenten. Zo is hij gek op ontwerpen en is hij een heel getalenteerde olieschilder. Hij heeft zelfs geholpen bij het restaureren van Windsor Castle toen het in 1992 verwoest werd tijdens een brand. Hij ontwierp onder andere een prachtig glas-in-loodraam voor de privé-kapel van het kasteel. Ook voor zijn huwelijkscadeau voor koningin Elizabeth (toen natuurlijk nog prinses) maakte hij handig gebruik van zijn eigen talenten. 

Link tool: post not found

Persoonlijke touch

Hij gaf zijn aanstaande namelijk een prachtige armband met diamanten afkomstig uit een tiara van zijn moeder, prinses Alice van Battenberg. Er werden ook diamanten uit de kroon gebruikt voor de verlovingsring van Elizabeth en met de overgebleven juwelen ontwierp de prins dus een armband.

Nog altijd favoriet

Dat de koningin dolblij was met de armband moge duidelijk zijn, want het is tot op de dag van vandaag een van haar favoriete sieraden. Zo droeg ze het exemplaar de afgelopen zeven decennia bij verschillende gelegenheden, waaronder voor het portret ter ere van haar diamanten jubileum (klik hier voor de foto) als koningin. Doe ons zo’n vent!

Bron: Hello Magazine | Beeld: BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook