Column Ella: Celebrity covidioten

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Lees ook

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Als de afgelopen maanden iets hebben bewezen, is het wel hoe verrukkelijk wereldvreemd celebs zijn. Natalie Portman, Gal Gadot en vele beroemde vrienden zongen aangedaan en handenwringend ‘Imagine no possessions’ vanuit hun paleisjes. Drake leed in quarantaine op zijn eigen full-size basketbalveld, Sam Smith deelde zijn ‘quarantaine meltdown’ vanuit zijn immense huis van 11 miljoen euro. Bella Hadid maande haar volgers binnen te blijven terwijl ze een kiekje deelde waarop ze topless een burrito at. Naomi Watts weende, omdat ze haar huishoudelijke apparaten niet begreep. En Madonna noemde Covid-19 ‘de grote gelijkmaker’. Vanuit een prachtige badkuip met kaarsjes. Marinerend in een melkbad met rozenblaadjes. As you do. Leg zulks maar eens uit aan iemand die niet eens handgel kan bemachtigen.

Voor een deel snap ik het wel. Hevige paniek, daar in Hollywood. Opeens zijn Grote Ego’s werkeloos: even geen filmopnamen meer, concerten zijn op de lange baan geschoven. Ze zijn bovendien volledig irrelevant geworden, want nu wordt er geapplaudisseerd voor zorgmedewerkers, vrachtwagenchauffeurs en vakkenvullers. En ze zijn vast, net als iedereen, bang en een beetje van de leg door all things corona. Maar celebs leven nu eenmaal voor bevestiging, dus grijpen ze social media aan om hun fans te laten zien ‘dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten’.

Behalve dan dat met een gezin opgehokt zitten in een flatje toch iets anders is dan in één van je tientallen miljoenenvilla’s klagen ‘dat het net een gevangenis is’, zoals Ellen DeGeneres. Of nobel een minuut applaudisseren voor het lege park dat je je achtertuin noemt, à la Priyanka Chopra.

Het moet een hele schok zijn om hiervoor niet beloond te worden met hartjes en #goedbezig van kritiekloze volgers, maar met instant spot en voorstellen om liever een paar miljoen te doneren voor mondkapjes voor het zorgpersoneel of de salarissen mee te betalen van restaurantpersoneel dat werkeloos thuis zit. Om eerlijk te zijn heb ik de aandachtsverslaafde celeb gemist de afgelopen weken.

Het leek wel alsof iedereen opeens aards en verstandig was geworden. De coronacrisis onthult echter genadeloos hoe gemanipuleerd de intimiteit is waarmee sommige celebs de fans op hun socials proberen te paaien. Hoe al die spontane momentjes zorgvuldig in scène zijn gezet, niet zozeer om hun volgers een plezier te doen, maar meer zichzelf.

En hoe hilarisch het is dat Gisele Bündchen ons zelfingenomen én ijdel maant om te mediteren teneinde de pandemie te doorstaan. Net als zij, in couture. Professioneel belicht. Voor een zwembad en een waterval. Ooohmmm. Ik kan me er uren mee amuseren, want het is heerlijk om je in barre tijden vrolijk te kunnen maken over dit soort champagneproblemen. Doen celebs onbedoeld toch nog waar ze voor bedoeld zijn: entertainen.

Bron: Ella Vermeulen

Laatste nieuws

Zie ook