Exclusief! Romy Monteiro: ‘De liefde kwam precies op het juiste moment’

Broeierig, sensueel, zinderend. Aan de foto's is te zien hoe intens Romy Monteiro's nieuwe relatie met Playboyfotograaf Jasper Suyk is.

Broeierig, sensueel, zinderend. Aan de foto's is te zien hoe intens Romy Monteiro's nieuwe relatie met Playboyfotograaf Jasper Suyk is. Samen maakten ze deze fotoshoot in Thailand tijdens een vakantie die anders liep dan verwacht.

Het liefst hadden we natuurlijk live afgesproken. Bij Romy (27) thuis in Utrecht of – nog beter – in Thailand, waar deze geweldige fotoshoot plaatsvond. Maar corona had andere plannen. Daarom bellen we maar, op een gewone woensdagochtend in quarantaine. Bijkletsen met een musicalster geeft onze werkdag immers wat extra glamour. “Oh, denk je dat?” lacht Romy aan de andere kant. “Ik zit in joggingpak op de bank hoor, met de pasta bolognese van gisteren als ontbijt.”

Een paar maanden geleden konden haar vele followers via Instagram Stories op de voet volgen dat Romy’s vakantie in Thailand niet helemaal volgens planning verliep. Wat drie weken avontuur en romantiek had moeten worden, sloeg om in een paar last minute noodvluchten en uiteindelijk het laatste vliegtuig vanuit Bangkok terug naar huis. “Ja, die vakantie liep even anders dan we wilden. Ik wilde eigenlijk naar Vietnam. Als kind was ik helemaal weg van de musical ‘Miss Saigon’ (die zich afspeelt in Vietnam, red.), en ik wilde het land met eigen ogen zien. We kwamen er ’s avonds in het donker aan, in de hoofdstad, Hanoi. Toen we ’s ochtends enthousiast naar de receptie stapten, bleek alles dicht. De rijstvelden, de loopgraven, de stranden… Ik stond daar echt van te kijken, want in Thailand was nog niets aan de hand. 

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

“Op een feestje. Eigenlijk was ik daar om mensen te ontmoeten, te netwerken. Maar ik zag hem staan en wist: bij jou moet ik zijn. De hele avond waren we samen en sindsdien zijn we onafscheidelijk. Voor mij was dat een verrassing, want ik was totaal niet bezig met een nieuwe liefde. Mijn verloving was net uit, ik was overwerkt en overspannen. Ik hou niet zo van labels, maar ik had een soort burn-out. Ik stond dus ook niet zo open voor een relatie. Maar ineens was Jasper daar. Een soort licht in de duisternis, in alle opzichten. Op het gebied van de liefde, maar ook qua werk en zelf-ontwikkeling. Hij is ontzettend leuk, slim en interessant.”

Moeten we je bruidsreportage vast inplannen in Beau Monde?
“Haha, nee. Jasper vraagt me iedere dag ten huwelijk en het zal er heus eens van komen, maar ik heb geen haast. Ik heb al ooit een bruiloft georganiseerd, had de jurk al hangen. Dus de voorpret heb ik al gehad. Voor veel vrouwen zit de lol ook in de jurk, het testen van de make-up. Maar dat gevoel heb ik al vaak via mijn werk. Het liefst zou ik gewoon met zijn tweetjes stiekem ergens trouwen. Maar mijn moeder zou me dan vermoorden, dus dat is geen optie.”

Vond je het moeilijk om naar buiten te treden met een nieuwe relatie? Want je was heel open over je relatie met je ex…
“Ja, dat was heel moeilijk. Want in mijn vorige relatie was er een soort druk ontstaan; het mooie succesvolle meisje met die knappe militair. Ik had het idee dat alles perfect moest zijn. Django vroeg me publiekelijk ten huwelijk. Daardoor waren er nog meer ogen op ons gericht. ‘Oh, wat zullen jullie mooie kindjes krijgen,’ hoorden we. De bruiloft in Algarve moest perfect zijn, alles moest perfect zijn. Maar daardoor verloren we uit het oog wat echt belangrijk is. Hij was veel weg met de mariniers. Dus we waren weinig samen. Eigenlijk hadden we meer tijd nodig om elkaar goed te leren kennen. Pas na onze verloving gingen we echt praten. Zo ontdekten we dat we toch niet die ideale match waren. Maar dat zet je niet op social media natuurlijk. Dat je net ruzie hebt gehad. Nu durven mensen steeds meer zichzelf te zijn op Instagram, maar een paar jaar geleden was dat niet zo. Daarom kwam de breuk voor veel mensen als een verrassing, terwijl wij al even wisten dat het geen toekomst had.”

En dan is de relatie voorbij, en moet je dat nieuws delen met heel Nederland…
“Het perfecte plaatje viel uit elkaar, het huwelijk ging niet door, en in diezelfde post op Instagram vertelde ik ook dat ik ging stoppen met werken. Dat was begin vorig jaar. Ik had veel negativiteit verwacht. Dat mensen me een stom wijf zouden noemen. Maar iedereen was juist vol begrip en positief. Dat heeft me enorm geholpen bij mijn proces. Dat ik blijkbaar fouten mag maken.”

Meer lezen over Romy? Je leest het in de nieuwe Beau Monde, deze ligt vanaf morgen in de winkels!

Bron: Agnes Hofman, Tina Derkse (make-up artist) | Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws