Zo maak je eenvoudig de perfecte ijskoffie

In drie stappen heb je je zomerse drankje. En zó maak je 'm.

Voor wie graag opgepept wordt door cafeine, maar met lekker weer geen zin heeft in een warme kop, is ijskoffie de oplossing. Heerlijk om te bestellen in een restaurant of te halen bij een kleine koffiebar, maar net zo gemakkelijk thuis te maken.

Nespresso heeft twee nieuwe ijskoffies gelanceerd die speciaal zijn ontwikkeld om samen te gaan met ijs. De eerste melange, Freddo Delicato, heeft frisse en zoete tonen en is dus perfect om te gebruiken voor zoete en zachte recepten. De tweede koffie heet Freddo Intenso en is bedoeld voor een intensere ijskoffie en heeft een sterke afdronk.

Waar je ook het meest van houdt, de lancering is om twee redenen goed nieuws. Allereerst weet je zeker dat met deze melanges de kracht van je koffie niet verloren gaat wanneer hij wordt gecombineerd met koude ingrediënten, maar het betekent ook dat je nu gemakkelijk thuis een lekkere ijskoffie voor jezelf maakt.

Drie stappen

Hoe? In drie stappen heb je je zomerse drankje. Ondervind welke melange je favoriet is en zet deze (40 ml) in een glas en giet 'm vervolgens over een handvol ijsblokjes (90 gram). Houd je van sterke koffie, dan ben je nu klaar, maar wij raden aan het glas aan te vullen met koude melk of koud water (90 ml).

Voor ieder die het net iets bijzonderder aan wil pakken, hebben we nog een optionele vierde stap: met een siroopje in een smaak als vanille of kokos, geef je je koffie een extra zomerse touch. Geniet ervan!

Bron: Elegance | Beeld: iStock

Laatste nieuws