Staycation station: 6 Tips voor de ultieme thuisvakantie

Voor de meeste mensen zit een vakantie in het buitenland er helaas niet in. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet voor de heerlijkste vakantie in eigen huis en tuin.

Lees ook

De zomer van 2020 is officieel #cancelled. De kans is dus groot dat jouw relaxte zonvakantie of hete citytrip minstens een jaar moet worden opgeschoven. Maar geen nood, we got you! Met deze thuisvakantie-tips wordt het toch een heerlijke zomer. 

Summer of Spotify

Als er iets is wat alles beter kan maken, is het muziek. Dus daar beginnen we mee: Stel een Spotify-lijst samen met nummers die jou het ultieme zomergevoel geven. Good vibes only!

Draag je vakantiegarderobe

Een beetje fashionista begint natuurlijk al in januari met het plannen van zomervakantie looks. Dus als jij ook iedere keer dat je je kast opentrekt, wordt herinnert aan de vakantie die nooit kwam, hebben we maar één advies: draag die zwierige zomerjurkjes waarmee je wilde flaneren aan het Comomeer of de stoere jean shorts die bedoeld waren voor het hiken door de Schotse Hooglanden. Instant zomergevoel en ook nog eens de beste look op het hele terras!

Cocktails

Volgens mij hoeven we hier verder niet over uit te weiden. Een hele zomer lang Aperol Spritz in eigen tuin of op je balkon. En daarna hoef je niet eens naar huis te wiebelen op die mooie, maar oh-zo oncomfortabele sandaaltjes. Win-win!

Zoek een hobby

We bedoelen dit natuurlijk niet lullig, maar een zomer thuis kan de perfecte gelegenheid zijn om een nieuwe hobby te vinden. Ga eens schilderen, waag je aan het maken van een sierraad of stippel een fietstocht uit. (Deze is ook prima te combineren met de volgende tip.) En eh, een online wijnproeverij of dagenlang zonnen in een opblaasbadje in je tuin zijn ook prima hobby’s wat ons betreft.

Lees een boek…

… of tien. Kies bij voorkeur boeken die zich afspelen op plekken die voor jou het ultieme vakantiegevoel symboliseren. Of je dat nu vindt in het zwoele Italië van Call Me By Your Name, het New York van A Little Life of een heerlijke chick lit van Sophie Kinsella. You do you

Ga picknicken

En ben je je tuin dan toch zat? Zoek een leuk park of natuurgebied in de omgeving en ga picknicken. Wijntje, kaasje, vers fruit, je favoriete sundress en je vrienden: alle ingrediënten voor een perfecte middag. (En avond.) Cheers op de zomer!

Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook