Deze bekende actrice gaat prinses Diana spelen in nieuwe film ‘Spencer’

Wie gaat de wanhopige Diana spelen? Deadline heeft het antwoord voor ons.

Lees ook

Er is een film in de maak over de dagen in 1992 waarin prinses Diana besloot van prins Charles te scheiden en het koninklijke leven achter zich te laten. Nu rest ons de vraag: wie gaat de wanhopige Diana spelen? Deadline heeft het antwoord voor ons.

Niemand minder dan actrice Kristen Stewart gaat een van de beroemdste vrouwen ter wereld spelen. Zij en regisseur Pablo Larraín beginnen naar verwachting begin 2021 met het filmen van de flim Spencer.

Larraín is naar eigen zeggen geobsedeerd door het liefdessprookje tussen Diana en Charles dat vroegtijdig strandde: “Gewoonlijk vindt de prins zijn prinses, vraagt of zij zijn vrouw wil worden, en ze wordt uiteindelijk koningin. Wanneer iemand ervoor kiest om geen koningin te worden, en zegt “Ik ga liever zelf iets doen”, is dat een grote, grote beslissing. Een sprookje dat een heel andere wending neemt. Ik ben altijd heel verrast geweest hierdoor en bedacht altijd hoe moeilijk zo'n beslissing moet zijn geweest. Dat is het hart van de film.”

Hij vindt de Amerikaanse Kristen Stewart, die Diana zal spelen, de perfecte keuze. “Om dit goed te doen, heb je iets heel belangrijks nodig: mysterie. Kristen kan heel veel dingen zijn, en ze kan zowel mysterieus en fragiel zijn als erg sterk. Dat is wat we nodig hebben. De combinatie van die elementen zorgde ervoor dat ik aan haar dacht. Hoe ze op het scenario reageerde en hoe ze het personage benadert, is mooi om te zien. Ik denk dat ze iets prachtigs en intrigerends gaat doen.”

Achter de rolprent zit dus Pablo Larraín, die in 2016 al de film Jackie regisseerde, waarin we Natalie Portman als Jacqueline Kennedy Onassis zagen. Deze werd toen met veel lof ontvangen en werd voor drie Oscars genomineerd. We zijn reuze benieuwd wat de beste man van deze royal film gaat maken. En (stiekem een beetje meer) hoe Hollywood-schuwe Kristen het gaat maken. To be continued dus!

Prinses Diana werd eerder in 2013 vertolkt door Naomi Watts in de film Diana en binnenkort zien we nieuwkomer Emma Corrin als 'de prinses van Wales' in het vierde seizoen van Netflix' The Crown.

Bron: Deadline | Beeld: Bsr Agency

Laatste nieuws

Zie ook