Koninklijke dochters: Dit zijn de koninginnen van de toekomst

Amalia is niet de enige royal dochter die in de (soms nog verre) toekomst op de troon terecht zal komen. We maken een overzicht.

Lees ook

Amalia is niet de enige royal dochter die in de (soms nog verre) toekomst op de troon terecht zal komen. We maken een overzicht. 

Prinses Elisabeth, België

Beeld: De Belgische Monarchie

Elisabeth (18) is het oudste kind van koning Filip, die in 2013 op de troon kwam. Sinds die tijd is Elisabeth dus de rechtmatige troonopvolger. Ter voorbereiding op haar toekomst als koningin begint de prinses na de zomer met een opleiding aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. Hier zal ze onder andere de vakken militaire grondvorming, psychologie, sociologie en geschiedenis volgen. Maar, en dit klinkt meer dan wat je zou verwachten van een koninginnentraining, ze zal ook leren kaartlezen en omgaan met wapens.

Kroonprinses Victoria, Zweden

Beeld: Swedish Royal Court

Prinses Victoria is kroonprinses van Zweden. Ze werd geboren in 1977 als oudste dochter van koning Carl Gustaf XVI en koningin Silvia. Haar vader is sinds 1973 koning van Zweden en is nu 74 jaar oud. Victoria is sinds haar 18de actief als royal. Ze is sinds die tijd ook hoofd van de staat als haar vader het land uit is. Victoria trouwde in 2010 met Daniel Westling Bernadotte. (Het stel vierde onlangs z'n 10-jarig jubileum.) Met hem kreeg ze twee kinderen. 

Prinses Estelle, Zweden

Beeld: Swedish Royal Court

Het oudste kind van kroonprinses Victoria is prinses Estelle. Zij zal haar moeder uiteindelijk opvolgen als koningin. Estelle werd geboren op 23 februari 2012. Haar jongere broertje heet Oscar. Hij werd geboren op 2 maart 2016.

Prinses Ingrid Alexandra, Noorwegen

Beeld: The Royal House of Norway

Prinses Ingrid Alexandra is 16 jaar oud en moet nog even geduld hebben voordat ze zichzelf koningin van Noorwegen mag noemen. Momenteel zit haar opa, koning Harald V, namelijk nog op de troon. De volgende troonopvolger is haar vader, kroonprins Haakon. Als Ingrid Alexandra uiteindelijk koningin wordt, is ze pas de tweede van Noorwegen. In de 15e eeuw zat er namelijk voor het laatst een koningin op de troon: koningin Margaret.

Prinses Leonor, Spanje

Beeld: BSR Agency

Prinses Leonor is als oudste kind van koning Filipe en koningin Letizia troonopvolgster voor Spanje. De prinses werd geboren in 2005 en heeft een jongere zus, Sofia uit 2007. Ook in Spanje is het alweer een flinke tijd geleden dat er voor het laatst een koningin op de troon zat. Namelijk van 1833 tot 1868. De eer was destijds aan koningin Isabella II.

Bron: Hello Magazine | Beeld: Royal House of Norway, Swedish Royal Court, Belgische Monarchie, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook