Deze Ninja Nanny’s zorgen voor de prinsen en prinsessen

Deze vrouwen zien de royals ook gewoon in een joggingbroek op de bank hangen.

Lees ook

Hoe fijn is het voor royal kinderen om naast hun ouders altijd een vertrouwd gezicht te hebben om op terug te kunnen vallen, in de persoon van een gewaardeerde nanny?

Zonder uitzondering zijn royal nanny's gediplomeerde kinderverzorgers. Ze brengen extra kennis met zich mee op het gebied van kinderziekten en pedagogiek, maar staan ook hun mannetje in zelfverdediging, als ze eens iemand van een prinsje moeten wegtrappen. Daarnaast zijn ze het toppunt van flexibel (meedraaien in een royal gezin betekent snel moeten schakelen en op alles voorbereid zijn) én discreet, want als inwonend personeel draaien ze echt mee in de persoonlijke levenssfeer van hun bazen. Daarnaast beschikken ze over engelengeduld en bovenmenselijke discipline, want eens lekker tieren is not done. Deze vrouwen hebben dat allemaal in zich.

Maria

Maria Borrallo is de nanny van prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Ze is opgeleid door Norland College, de meest prestigieuze nannyschool ter wereld.

Spaanse Maria Teresa Turrion Borallo zorgt al voor George sinds hij een maand of acht is…

…en 'leeft voor haar werk', volgens insiders. Het moet voor de Cambridge'jes een hele geruststelling zijn om zo'n parel voor hun kinderen te hebben – hoe lief zijn deze foto's? Bij officiële gelegenheden draagt Nanny Maria haar Norland uniform…

… maar normaal gesproken is ze gewoon casual gekleed …

… en hebben George en zij de grootste lol. Sinds prins Louis erbij is gekomen, zou Maria versterking hebben gekregen van een tweede Norland Nanny, maar dat is nog niet bevestigd door Kensington Palace en er is ook nog nooit een tweede nanny gesignaleerd. Gezien het feit dat prins William George heel vaak zelf naar school brengt, is nanny no 2 slechts een gerucht. 

Maria was overigens niet de eerste nanny van de Cambridge'jes, dat was Jessie Webb, de oude nanny van prins William, die speciaal voor hem tijdelijk haar pensioen opgaf, maar het uiteindelijk toch te zwaar vond.

Hier prins William met een andere nanny – vermoedelijk Olga Powell - op pad in de buggy. 

Ook nog altijd in het leven van William en Harry is hun nanny Tiggy Legge-Bourke, die Charles inhuurde voor de jongens toen hij gescheiden van tafel en bed leefde van prinses Diana. Tiggy had de hofhouding al verlaten toen Diana verongelukte, Charles vroeg haar persoonlijk om terug te komen voor de jongens, die haar erg graag mochten. Ze was in hun tienertijd een soort moederfiguur voor ze en is nog altijd aanwezig bij grote momenten in hun leven, zoals toen Harry afzwaaide op Sandhurst en bij zijn huwelijk met Meghan Markle.

De Windsors hechten veel waarde aan een goede nanny. Prins Charles was nog heel klein toen zijn moeder 'koningin Elizabeth' werd en soms maanden weg was voor overzeese tournees door het Gemenebest. Het gerucht gaat dat hij zich meer hechtte aan zijn nanny Mabel Anderson (hier in 1950, de prins was toen twee) dan aan zijn ouders.

Mabel bleef in dienst tot 1981 en werd de rest van haar leven uitgenodigd voor kerst op Sandringham met de Windsors.

Mette & Co

Mette Hansen was de nanny van de Deense royals tussen 2005 en 2011 en kreeg in 2006 assistentie van Mie Damgaard Kristiansen. In 2007 kwam Ann Alicia Thunbo erbij, voorheen de nanny van prins Felix, de jongste zoon van prins Joachim, maar die vertrok in 2008 alweer toen ze zelf zwanger raakte. Toen kwam iets oudere nanny Helene erbij en later deze blondine, die moet zwoegen in de bakfiets, maar waarvan we de naam niet hebben kunnen achterhalen.

Philippa

Australische Philippa is de nanny van prinses Estelle en prins Oscar van Zweden. En is de opvolger van nanny Katie. En opvolger van Ingrid Björnberg, de legendarische nanny van de Zwoyals die niet alleen koning Carl Gustaf grootbracht, maar ook ál zijn zussen. Ze kwam op haar 26ste in dienst en is tot haar pensioen gebleven. 

Eveline

Eveline van den Bent draait al jaren mee in het koninklijk gezin en is een zeer vertrouwd gezicht voor prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane.

In 2013 veranderde haar functie van kindermeisje naar persoonlijk assistent van het koningspaar…

…wat op Koningsdag neerkomt op jassen van de prinsessen vasthouden. All in a day's work.

Bron: Ella Vermeulen | Beeld: PPE Agency, Getty Images, ANP

Laatste nieuws

Zie ook