Fancy pancy: Dit is het waanzinnige menu van de koninklijke corgi’s

Een doorsnee royal corgi maak je niet gelukkig met een bak AH-huismerk hondenbrokken.

Darren McGrady heeft 11 jaar lang voor koningin Elizabeth en de royal family gekookt. Tegenwoordig woont hij in Texas en heeft hij een YouTube-kanaal. Hierop verklapt hij onder andere wat de corgi’s voorgeschoteld krijgen en de kans is groot dat jouw meal plan er een stuk minder fancy bijhangt deze week. 

De honden krijgen namelijk wekelijks kip, rund, lever en konijn geserveerd. Het vlees wordt fijn gesneden om er zeker van te zijn dat er geen botjes achterblijven en als een corgi tijdelijk moeite heeft met het verwerken van het vlees, wordt er ook sla en rijst bij geserveerd.

Eerste baan

“Toen ik de baan kreeg, dacht ik dat ik moest koken voor koningen, koninginnen en presidenten en dat gebeurde uiteindelijk ook, maar een van mijn eerste werkzaamheden was koken voor de koninklijke corgi’s”, vertelt Darren in de video. 

Bron: Getty Images

Way back when

De koninklijke familie heeft al corgi’s sinds 1933, toen koning George VI, de vader van koningin Elizabeth, voor het eerst een hond van het ras mee naar huis nam. Op haar 18e verjaardag kreeg Elizabeth zelf haar eerste corgi met de naam Susan. Sindsdien heeft ze ruim 30 corgi’s gehad. Op het moment dat Darren voor de koningin werkte had ze er naar zijn zeggen maar liefst 12. Inmiddels heeft de koningin alleen nog twee dorgi’s, kruisingen tussen corgi’s en teckels (dachshund), met de namen Candy en Vulcan. 

Grappig weetje:

Het is dus niet zo dat de hele koninklijke familie dol is op corgi’s. Darren onthult dat William en Harry vooral gek werden van het geblaf van de honden. 

Bron: YouTube: Darren McGrady | Beeld: The Royal Family, Getty Images

Laatste nieuws