Exclusief! Patty Brard over reünietournee Luv: ‘Voor geen geld!’

Wie dacht dat Patty Brard (65) het rustig aan doet, think again.

Lees ook

Een royaal tv-contract op zak, een theatershow over haar leven in de planning en een spraakmakende ­biografie in de hitlijsten. Wie dacht dat Patty Brard (65) het rustig aan doet, think again. De diva met levenservaring weet wat ze wel én niet wil: “Een reünie met Luv’? Voor geen geld!”

Op Ibiza, zo onthult La Brard in haar biografie ‘Patty: de negen levens van Patty Brard’, beleefde ze in de jaren tachtig haar wildste partyperiode.

Je feestte op Ibiza nachtenlang met Roman Polanski en bezocht het verjaardagsfeest van Freddie Mercury, waar genodigden een snuif van een metershoge berg cocaïne namen. Bizarre herinneringen?

“Niet in de zin dat ik starstruck was. Dat ben ik nooit, ik weet gewoon dat het bij mijn leven hoort dat er speciale dingen op mijn pad komen. Ik ging ook niet met die mensen om, omdat ze bekend waren. Toen die film over Freddie Mercury, ‘Bohemian rhapsody’, verscheen, besefte ik pas hoe groots zijn leven was. Al was zijn verjaardagsfeest destijds wel de hottest ticket in town. Het was me het feestje wel. En ik werd daar godverdorie voor uitgenodigd!”

In je succesbiografie neem je geen blad voor de mond. Nog belletjes van boze collega’s gehad?

“Nee. Wel weet ik: de een had er niet in willen staan, de ander vaker, weer een ander vraagt zich af waarom hij in hemelsnaam níet wordt genoemd. Dit komt doordat ík het boek niet heb samengesteld, maar de schrijvers.”

Je verhaalt eveneens over je Luv’-periode. De Dolly Dots komen met een reünietournee. Voor hoeveel zou jij weer met Luv’ touren?

“Voor geen enkel bedrag. Ook niet voor twee ton per persoon, nee. Als ik het rijtje afvink waarom ik dat zou doen – aandacht, geld, lol – dan kom ik niet ver. Ik heb het ook niet nodig. We hebben al twee reünies gehad en het wordt altijd een 2-tegen-1-situatie. Die arme José zat er steeds tussenin: of ze was pro Marga en contra mij, of het was andersom. Ze hebben in de pers allebei heel lelijk gereageerd op het boek. Het liefst had ik daarin niet eens over Luv’ verteld, want ik heb geen zin in gedoe. Maar daar gingen de schrijvers niet mee akkoord.”

Antoine en jij zijn vijftien jaar samen. Je eerste twee echtgenoten gingen vreemd. Daarna had je relaties met Eric Peute en René Muthert, die je financieel benadeelden. Vertrouwde je Antoine direct?

“Ik vertrouwde hem vanaf dag één met mijn financiën – wat ik knap vind van mezelf – maar emotioneel had ik wel een muurtje om me heen. Telkens bij een ruzie, dacht ik: wat gaat er nu gebeuren? Antoine is geduldig geweest. Onze relatie begon als onenightstand: hij bleef bij mij slapen nadat we elkaar hadden ontmoet op een feestje. ’s Ochtends vertrok hij, omdat hij niet lekker was. Ik dacht: die zien we nooit meer terug.”

In je biografie stel je dat je liever een witte was doet, dan seks hebt. Opmerkelijk!

“Ik heb hierbuiten een ouderwetse waslijn. Als mijn frisgewassen witte lakens daaraan wapperen, is dat ultiem genot, haha. Het is echt niet zo dat ik niet intiem wil zijn met mijn man, maar ik vind seks wel overrated. Als mensen denken dat je na vijftien jaar samen nog in de lampen hangt, heb ik nieuws: dat gebéurt niet! Je zit gezellig aan een pizza met de open haard aan. Om me heen hoor ik altijd: de passie is weg. Ja natúúrlijk, die is er maar een jaar! Goedmaakseks snap ik al helemaal niet: hoezo heb je ruzie, ga je neuken en is het weer goed?”

Meer lezen over Patty? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkels!

Bron: Thalia Brandt | Beeld: William Rutten

Laatste nieuws

Zie ook