Beau Culinair: Tunesische vissoep

Falafel, hummus en kebab kennen we wel, maar de Arabische cuisine kent meer heerlijks.

Falafel, hummus en kebab kennen we wel, maar de Arabische cuisine kent meer heerlijks. Bijvoorbeeld zo’n lekker vissoepje. Gevuld met veel groente en zalige zeevruchten. En stevig gekruid, voor een pittige avond.

Dit gerecht komt uit ‘Chef Toub: Lekker Arabisch’, een boek vol Mediterraanse gerechten onder meer uit Marokko, Libanon, Syrië en Tunesië. En dat gaat verder dan falafel, hummus en kebab. Het boek biedt eenvoudige recepten, maar ook klapstukken en showstoppers. Geniet op een dinsdag van een Marokkaanse couscoussalade of Turkse linzensoep en trakteer op zaterdag de familie op een mezze-lunch. Top van Toub!

Voor 6 personen – Bereidingstijd: 20 minuten – Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

• 1 l visbouillon

• 2 rode paprika’s, zaad en zaadlijsten verwijderd en in reepjes

• 2 aardappels, geschild en in blokjes

• 200 g wortel, geschild en in blokjes

• 3 tenen knoflook, fijngehakt

• 2 uien, fijngesnipperd

• 3 laurierblaadjes

• 2 tl komijnzaad

• 6 saffraandraadjes

• 400 g tomatenblokjes uit blik

• 2 el harissa

• 500 g kabeljauwfilet, in stukjes

• zout en versgemalen zwarte peper

Benodigdheden: soeppan van minimaal 3 liter, een zeef en een blender

Bereiding

  1. Doe de visbouillon in een soeppan en voeg de paprika, aardappel, wortel, knoflook, ui, laurierblaadjes, het komijnzaad en de saffraandraadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 20 minuten pruttelen.
  2. Zeef de soep en giet de bouillon in een blender. Voeg de helft van de gekookte groenten met de tomatenblokjes en harissa toe en pureer ze zodat de soep iets bindt.
  3. Gooi de laurierblaadjes weg. Schep de rest van de gekookte groenten terug in de soeppan en giet de gepureerde soep erbij. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Voeg 5 minuten voor het serveren de kabeljauwfilet aan de soep toe en laat hem in de soep garen. Verdeel de kabeljauwfilet en groenten eerlijk over de kommen en schenk hier de soep over.

Tips

  • Als je alle groenten pureert, wordt je soep nog meer gebonden.
  • Laat de harissa weg als je de soep niet pittig wilt hebben.
  • Je kunt ook andere witvis gebruiken zoals tilapia, pangasius, koolvis of zeewolf.

Eetsmakelijk!

Bron: Chef Toub: Lekker Arabisch

Laatste nieuws