Wat er niet klopt aan deze iconische foto’s van Charles en Diana

Bij de meeste foto's staat Diana dicht bij haar prins op het witte paard. Toch is er iets vreemds aan de hand op de foto's.

Ook al is het sprookje in duigen gevallen, de iconische foto's van prins Charles en prinses Diana blijven altijd bestaan. Bij de meeste foto's staat Diana dicht bij haar prins op het witte paard. Toch is er iets vreemds aan de hand op de foto's.

Jong en verliefd, dat waren Charles en Diana. Het royaltykoppel was destijds enorm populair onder het Britse volk en daarbuiten. Ze vormden een mooi setje en werden vaak gefotografeerd. Maar als je de officiële portretfoto's van Charles en Diana vergelijkt met de paparazzifoto's, valt er iets op. 

Doosje schiet te hulp

Op de officiële foto's lijkt Diana veel kleiner dan haar man, terwijl op andere foto's duidelijk te zien is dat het koppel dezelfde lengte heeft. Volgens curator Chaedria Labouvier staat Charles op de postzegelfoto op een doos. Dit is een techniek om de prins groter, machtiger en indrukwekkender te laten lijken. 

De postzegelfoto is niet de enige foto waarop deze techniek is toegepast.

Er zijn tientallen foto's waarop prins Charles veel langer lijkt dan zijn vrouw. En dat terwijl ze beide 1,73 meter zijn! 

Bron: Twitter | Beeld: Bsr Agency

Laatste nieuws