7 handige tips zodat je langer van je scheerbeurt kunt genieten

Goddelijk gladde benen? Lees hier onze makkelijke tips!

Lees ook

Okay, scheren kunnen we allemaal. Maar hoe kun je optimaal (en langer) genieten van gladde benen? Je scheertechniek kan heel bepalend zijn voor hoe lang jij kunt genieten van gladde en zachte benen.

Celebrity make-up artist Nathalie Eleni krijgt van Hollywoodsterren dan ook regelmatig de vraag hoe zij hun benen langer glad kunnen houden. En dit is haar advies:

Voor het scheren

Scrub

De dag voordat je je benen weer extra glad wilt maken, is Nathalies advies om je huid goed te scrubben. Dit doe je om ingegroeide kleine haartjes tegen te gaan. De beste manier om te scrubben is door kleine cirkelende bewegingen naar boven toe te maken (vanaf je enkel).

Douche

Wist je dat natte haartjes makkelijker weg te halen zijn? Verder zorgt de douche ervoor dat alle restanten bodylotion, natuurlijk oliën en zweet verdwijnen (slecht voor je mesje). Je hoeft er maar twee tot drie minuten onder te springen, langer echt niet. Anders gaat je huid rimpelen en dat scheert stukken lastiger.

Tijdens het scheren

Gebruik gel

En het liefst hydraterende gel. Je kent de uitspraak ‘als een mes door de boter’ toch? De gel zorgt ervoor dat je scheermesjes net zo langs je benen gaan. En nee, hydraterende gel is niet hetzelfde als douchegel. Douchegel is zeep en dat zorgt ervoor dat je mesjes verstopt raken (en daarnaast vaak ook voor een drogere huid…).

Nieuwe messen snijden scherp

En dat kunnen we niet vaak genoeg herhalen. Een scheermesje gaat maar zo’n 10 beurten mee. Dus vervang ze dan ook regelmatig. Een scherp mesje komt dichter bij je huid. En dat zorgt voor een optimaal resultaat.

Don’t push it

Duw niet te hard. Het mes moet het werk doen, niet jij. En als je op gevoelige zones komt: scheerschuim. Je bikinilijn en oksels zijn je dankbaar.

Save the best for last

En met ‘best’ bedoelen we die irritante plekjes. Denk aan je knieholten, je enkels, de binnenkant van je dijen. Echt die plekjes die je ongetwijfeld al een keer opengehaald hebt.

Na het scheren

Dep je gek

Spoel jezelf na je scheerbeurt goed af en dep de huid daarna droog. Wrijf dus niet met je handdoek, maar dep. En het hoeft niet superdroog te zijn he? Een beetje vochtige huid is prima. Je lichaam neemt dat extra vocht toch op als je je insmeert met een bodylotion. En een goede lotion geeft je meteen die gewilde glans. Win-win!

TIP: de beste bodylotion is er eentje zonder parfum of geurstoffen. Probeer eens een simpele kokosolie. En als je je benen dan elke avond voor het slapen gaan op zo’n heerlijke kokosolie massage trakteert, dan belonen ze jou met een langer glad gevoel. You’re welcome!

Bron: Nathalie Eleni | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook