Wijntip! De leukste coronaproof terrassen van heel Nederland

Lekker wijnen onder het Nederlands zonnetje? Waar breng jij de zomer door?

Lees ook

De zomer is lekker bezig en we mogen weer buiten de deur ontbijten, lunchen en dineren.

In de zomer, tijdens de vakantie (in eigen land), is het een hele uitdaging om uit te zoeken waar je nu precies een tafeltje op het terras moet reserveren. No stress! TheFork zet de tien fijnste culinaire toppers met het beste coronaproof terras en bijpassend uitzicht voor je op een rijtje. Van rooftop tot waterkant, van tuin tot patio, geniet je van een heerlijke zomer. Om een handje te helpen, hebben wij alvast een kleine selectie gemaakt van de fijnste buitenlocaties waar je kunt dineren.

 

1. Allemansgeest - Voorschoten
Allemansgeest ligt aan de Vliet in een oude boerderij, met een prachtig uitzicht over het water. Een perfecte locatie voor een romantische date night.
2. Prentenkabinet - Leiden
Verscholen in het oude centrum van Leiden kun je hier genieten op het terras in de stadstuin. Het Prentenkabinet kookt met name met streekgerechten uit de Franse keuken. Bon appetit!
3. Meneer Nieges - Amsterdam
Gelegen aan het Westerdok met uitzicht over het water kun je de hele dag terecht bij Meneer Nieges. Van lunch tot diner en wellicht binnenkort weer voor een feestje. Het leukste terras om te reserveren voor het weekend.

4. Oriole Garden Bistro - Amsterdam
Chef Raoul Meuwese zet samen met zijn Sous-Chef Frank de Heer, de lekkerste mediterrane gerechten op tafel. Verse ingrediënten, eerlijke smaken en veel liefde; en dit gelegen in een van de mooiste binnentuinen van Amsterdam. Go go go and thank us later.
5. Le Brasseur - Maarssen
Vakantie in eigen land is niet compleet zonder een bezoekje aan het mooie Maarssen en daarbij kun je bij Le Brasseur dineren op het terras met uitzicht over de Vecht, ook handig als je per boot komt, want die kun je hier aanmeren.
6. Stadsvilla Sonsbeek - Arnhem
Hier wil je trouwen, rondwandelen en uiteraard ook op het terras dineren, want wat een perfecte locatie om de hele dag te genieten in de natuur op het terras met het uitzicht over het park en de mooie stad Arnhem.
7. Restaurant Brick - Haarlem
In één van de schattigste straatjes van Haarlem vind je restaurant Brick. In de zomer kun je dineren op de het binnenterras dat verscholen zit aan de achterkant van het restaurant. Vergeet overigens niet een wijnarrangement te nemen, want de wijn is hier geweldig.

8. Le Jardin - Utrecht
Je waant je heel even in Frankrijk als je op het terras aan de Mariaplaats in Utrecht zit bij Le Jardin. Ze koken hier met name met groente – neem vooral een kijkje in de groentekas in de tuin. Na het diner kun je nog even naar hun eigen bloemenwinkel voor een vers boeket. Dat is pas genieten in eigen land.
9. Het Zalmhuis - Rotterdam
Deze locatie, het eten, de inrichting. Alles is mooi en dan hebben we het nog niet eens over het terras gehad. Onlangs heeft dit restaurant een totale make-over gehad en de uitkomst is om over naar huis te schrijven. Tip van ons, bestel een ‘bijzonder zalm gerecht’ en een goed glas wijn en je avond kan niet meer stuk.
10. The Boathouse - Kralingen
Aan het strand van de Kralingse plas vind je The Boathouse. Geniet hier bijvoorbeeld van een ‘High Sea’ van Smidt Zeevis in het indrukwekkende paviljoen van glas.

Lekker wijnen onder het Nederlands zonnetje? Waar breng jij de zomer door?

Bron: TheFork

Laatste nieuws

Zie ook