Huil je vaak tijdens films? Dan ben je niet zwak, maar juist hartstikke sterk

Er is niets mis met je als je een traantje laat tijdens een zielige film. Sterker nog: het is hartstikke positief!

Lees ook

Zie jij er na het bekijken van een gevoelige reclame al uit als een hysterisch huilende Kim Kardashian? Dan ben je geen softie, maar emotioneel juist ontzettend sterk. 

Dit kun je laten weten aan die vriendinnen die onbewogen kunnen toekijken hoe de moeder van Bambi doodgaat. Het is trouwens maar de vraag of deze mensen wel helemaal eerlijk zijn, want volgens het onderzoek zijn mensen die nóóit huilen gigantisch in de minderheid. Maar liefst 92% van de deelnemers gaf aan het soms niet droog te kunnen houden tijdens het zien van een film. 

Empatisch vermogen

Ook is gebleken dat het kijken van films je empatisch vermogen verder kan verhogen. Je leert je hierdoor namelijk verplaatsen in verschillende situaties en bent meer begripvol en kunt gemakkelijker mededogen tonen. Empathie is dan weer sterk gerelateerd aan emotionele intelligentie, dus hoe beter je je kunt inleven, hoe sterker je bent op emotioneel gebied! 

Niet vergeten

Onthoud deze informatie dus voor de volgende keer dat iemand je betrapt op het wegpinken van een traantje tijdens GTST. Je hebt gewoon ontzettend emotioneel intelligent. 

Bron: Upcoming | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook