Sterrenkijken: Tegen deze relatieproblemen loop je aan volgens je sterrenbeeld

Je sterrenbeeld kan je veel vertellen over jouw karakter, maar ook over de uitdagingen waar je tegenaan loopt in de liefde. We zetten de meest voorkomende relatieproblemen per sterrenbeeld op een rijtje. Herken je jezelf erin?

Lees ook

Je sterrenbeeld kan je veel vertellen over jouw karakter, maar ook over de uitdagingen waar je tegenaan loopt in de liefde. We zetten de meest voorkomende relatieproblemen per sterrenbeeld op een rijtje. Herken je jezelf erin? 

Kreeft (21 juni – 21 juli) 

Als partner kun je je geen romantischer sterrenbeeld wensen dan een kreeft. Ze hebben ontzettend veel liefde om te geven, maar zijn erg onzeker en hebben veel behoefte aan bevestiging. Dit kan op een partner overkomen als bemoeizucht en jaloers gedrag. Let op dat je elkaar de ruimte geeft en wees eerlijk over je onzekerheden om irritaties en miscommunicaties te voorkomen. 

Leeuw (22 juli – 22 augustus)

Een leeuw is warm en vrolijk en daardoor geliefd gezelschap. Wel hebben leeuwen moeite met meningsverschillen en zal de leeuw snel geneigd zijn om ergens mee in te stemmen, ook als die het er niet mee eens is. Onthoud dat het niet erg is om af en toe een meningsverschil te hebben. Een compromis sluiten is prima. 

Maagd (23 augustus – 22 september) 

Maagden zijn echte probleemoplossers. Dat is natuurlijk een prima eigenschap in een relatie, maar aan de andere kant betekent het ook dat maagden onbewust altijd op zoek zijn naar problemen. Let erop dat je je partner steunt bij het vinden van oplossingen van zijn of haar problemen, maar zorg dat het niet omslaat naar bekritiseren. 

Weegschaal (23 september – 22 oktober) 

Weegschalen zijn heerlijk romantisch en zien de schoonheid in alles en iedereen. Om te zorgen dat alles leuk en mooi blijft, zullen weegschalen wel geneigd zijn om negatieve gevoelens te negeren. De weegschaal vindt het moeilijk om hierover te praten in een relatie, waardoor er het gevoel kan ontstaan bij een partner niet vertrouwd te worden. Voorkom dit door een goed gesprek niet uit de weg te gaan, zo is er geen ruimte voor eenzaamheid en valse verwijten. 

Schorpioen (23 oktober – 21 november) 

De schorpioen is op zoek naar een partner die in is voor een liefdevolle en stabiele relatie. Echter kan de schorpioen er zelf moeite mee hebben om balans te vinden. Voer eerlijke gesprekken en ga op zoek naar een gulden middenweg. Tussen alles of niets zit een hele hoop ruimte voor compromissen. 

Boogschutter (22 november – 21 december) 

Boogschutters houden van vrijheid, reizen en doen waar ze zin in hebben. In een relatie hebben ze veel ruimte nodig, want een boogschutter zou zich snel opgesloten voelen. Let erop dat je je wederhelft dezelfde vrijheid gunt. Niet alles draait om jou! 

Steenbok (22 december – 20 januari) 

Een steenbok is over het algemeen een praktisch ingestelde harde werker. Mensen zullen snel op je willen leunen en dat vind je prima, maar vergeet niet om duidelijk te maken dat je zelf ook liefde nodig hebt. ‘Nee’ zeggen is oké, ook tegen je partner. 

Waterman (21 januari – 19 februari) 

Een idealist met duidelijke doelen voor de toekomst, dat is een waterman. Het kan daarom lastig zijn om in je relatie in het nu te blijven. Het lijkt weleens alsof je in een relatie altijd met je hoofd ergens anders bent, waardoor je veel belangrijke momenten mist. Hoe klein ze ook zijn. Dromen mag altijd, maar let op je huidige situatie en betrek je partner in je leven. 

Vissen (20 februari – 20 maart) 

Vissen staan bekend als het meest mysterieuze sterrenbeeld, wat alle kenmerken geeft voor een verrassende en unieke partner. Wel houden vissen hun eigen wereld het liefst voor zichzelf, hoe goed ze iemand ook vertrouwen. Zorg dat je blijft praten om te voorkomen dat je je onbegrepen voelt en vereenzaamt in je eigen relatie. Het zal alleen maar laten zien hoe creatief en uniek je bent. 

Ram (21 maart – 20 april) 

De ram is romantisch en is op zoek naar een stabiele relatie. Dit kan nog weleens botsen met de spontaniteit van de ram. Een ram flapt er soms van alles uit en daarmee kun je een partner behoorlijk kwetsen. Probeer je in te leven in je partner en voorkom dat je iets doet waar je spijt van krijgt. Spontane uitspattingen zijn prima, maar het is beter om die te bewaren voor romantische acties. 

Stier (21 april – 20 mei) 

In een relatie is een stier al snel het gevoeligst. Ze staan vaak stil bij hun eigen emoties en zien daardoor vaak onbedoeld de gevoelens van hun partner over het hoofd. Blijf openstaan voor het standpunt van de ander, zo kun je veel ruzies en onenigheden voorkomen. 

Tweelingen (21 mei – 20 juni) 

Tweelingen zijn dol op gezelligheid en het uitproberen van nieuwe dingen. Het grootste gevaar ligt hem voor jou als tweeling dan ook in het uitgekeken raken op iets of iemand. Dat kan ook in een relatie ontzettend snel gebeuren. Vermijd sleur en vind een levenspartner met net zoveel energie als jijzelf. Blijf investeren! 

Bron: Dingen Voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook