Zo epileer je je wenkbrauwen zelf met een touwtje

Suman Jalaf, eigenaresse van Brows by Suman, legt aan Tyla stapje voor stapje uit hoe je het beste je wenkbrauwen epileert met een touwtje. 

Lees ook

Je wenkbrauwen zelf tip-top in orde brengen? We leggen je uit hoe je dat het beste kunt doen. 

Suman Jalaf, eigenaresse van Brows by Suman, legt aan Tyla stapje voor stapje uit hoe je het beste je wenkbrauwen epileert met een touwtje. 

Allereerst is het belangrijk dat je katoendraad steriel is; dit kun je bij Amazon bestellen. Daarnaast is het handig om te douchen voordat je begint, op deze manier gaan je poriën openstaan. Hierdoor haal je de haartjes er gemakkelijk uit. Ook kun je het epileren als je ongesteld bent beter even uitstellen, dan zou het namelijk extra pijnlijk zijn. 

Reinigen

Belangrijk is om niet te veel de vorm van je wenkbrauw te veranderen. Als je wenkbrauwen bijvoorbeeld gewoonlijk niet aan de bovenkant worden geëpileerd, kun je dat nu beter ook niet doen. 

Voordat je begint was je je handen met water en zeep en reinig je je wenkbrauwen met alcohol of micellair water. Met een borsteltje kun je je wenkbrauwen in model borstelen. Als houvast kun je met een wenkbrauwpotlood het gebied omranden waar je haartjes wil weghalen. 

Rijgen

Dan nu het touwtje, de perfecte lengte hiervan is de lengte tussen je vingertoppen en je elleboog. Maak aan de uiteinden van het touwtje een knoop zodat je een lus hebt. Houd nu de knoop in een hand, en draai je andere hand acht keer, zodat je touwtje klaar voor gebruik is. 

Wat heel fijn werkt, is als iemand anders de huid rondom je wenkbrauw strak trekt. Wat daarnaast ook kan helpen is talkpoeder. Dit kun je gebruiken zodat je de haartjes beter kan zien zitten. Ook kun je vijf minuten lang een ijsklontje tegen je wenkbrauw aanhouden, zodat de huid een beetje verdooft. 

Dan nu het echte werk. De beweging die je maakt, gaat van achter naar voren en op en neer. Houd het touwtje tegen je huid aan en haal de haren weg met het driehoekige deel. Beweeg hierbij in de richting van de haargroei en draai je hand terug om de haren te verwijderen. Houd altijd in je achterhoofd dat je niet te veel moet weghalen, maar alleen de haartjes die echt nodig zijn.

Nazorg

Als nazorg kun je over je wenkbrauwen strijken met een wattenschijfje. Dat kun je nat maken met koud water, aloë vera of rozenwater. Dit zal ervoor zorgen dat de poriën weer sluiten. Tot 24 uur na het epileren kun je het beste geen make-up aanbrengen op je wenkbrauwen, omdat je huid geïrriteerd is en je poriën nog moeten sluiten. 

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook