Wedding extravaganza: 8 celebritybruiloften op een rij

De 'I do'-toppers van weleer op een rijtje. Toen de extravagante bruiloften dagen duurden...

Deze zomer klinken er in Hollywood nauwelijks wedding bells. Het is niet echt de tijd voor grote feesten, zeg maar. Daarom blikken we graag even terug naar een jaartje geleden. Toen de extravagante bruiloften dagen duurden, inclusief yachts, glazen muiltjes en vele vrijgezellentripjes. De 'I do'-toppers van weleer op een rijtje.

Sophie Turner & Joe Jonas

Highlights De bruiloft begon in Parijs en duurde vier dagen. Hiervoor werd Château de Tourreau afgehuurd, een 18de eeuws juweeltje in de Provence. De bruid droeg in totaal 12 designerdromen met als hoogtepunt een Louis Vuitton waar het team van Nicolas Ghesquière 350 uur op had gezwoegd. De gom liep het grootste deel van de tijd lekker casual in een zwembroek. Het stel liet zich aanbidden door zo'n zestig dierbaren, in wisselende samenstellingen.

Prijskaartje Het Elvis Tribute #2 arrangement in Vegas kostte slechts 606 euro, de kasteelwedding ging inclusief de vluchten en accommodatie richting half miljoen euro. Het feest verliep overigens vlekkeloos, in tegenstelling tot Joes vrijgezellenfeest op Ibiza, waar tot drie keer toe de politie aan te pas moest komen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Mr and Mrs Jonas Photo by @corbingurkin

Een bericht gedeeld door Sophie Turner (@sophiet) op

Nick Jonas & Priyanka Chopra

Highlights Hoogtepunt waren de jawoorden in het weelderige paleis Taj Umaid Bhawan in Jodhpur in India. Ralph Lauren kleedde alles en iedereen. Priyanka's jurk bevatte 2.380.000 parelmoeren lovertjes, naast kristallen kraaltjes; alleen al het borduurwerk kostte 1.826 uur. Spektakelstuk was haar sluier van krap 23 meter, die door vijf volwassenen moest worden gedragen. De volgende dag deden ze alles nog eens over in Indiase stijl, gevolgd door vijf trouwrecepties plus feesten, vier in India en een in Amerika

Prijskaartje Vrijgezellenfeest 1 van Priyanka was bij Tiffany & Co (minimaal 20.000 euro), vrijgezellenfeest 2 speelde zich af in Amsterdam. En ondanks het feit dat Nick het zijne liet sponseren door Elit Wodka gaan de totale kosten van het jawoord een eind richting de 1 miljoen euro.

Gabriela Windsor & Tom Kingston

Highlights Ontwerpster van de bruidsjurk – Luisa Beccaria – had vrij weinig te doen. “Ze kwam binnen en had alle beslissingen al genomen: het materiaal, de vorm, het borduurwerk en de kleur,” aldus Luisa, die vooral werk had aan de talloze 'verbeterpuntjes' waar de bruid mee kwam. Lady 'Ella' wilde 'puurheid van voren en drama aan de achterkant'. Het kant was eerst blush, dat vond de bruid toch te roze, zodat het opnieuw moest worden gemaakt, nu in off-white. Volgens een insider is de jurk in totaal vier keer in elkaar gezet tot 'ie perfect en uniek werd bevonden.

Prijskaartje Haar tante Queen Elizabeth kwam Gabriella tegemoet met de locaties (Windsor Castle en Frogmore House), de kosten worden op 40.000 euro geschat. De bedisselende bruid had geen rekening gehouden met dribbelende bruidsmeisjes. “Opeens voelde ik mijn tiara achteruit trekken en heel even dacht ik dat 'ie met een luide bonk op de grond zou vallen,” zegt Gabriella. “Een van de bruidskinderen was op mijn sluier van zes meter gaan staan.” Gelukkig zat het kroontje goed vast.

Zoë Kravitz & Karl Glusman

Highlights Voor het 'rehearsal dinner' in restaurant Lapérouse droeg de bruid een witte fietsbroek en beha van Danielle Frankel, met daarover een visnetjurk met pareltjes: lekker luchtig. De volgende dag werd het huwelijk nogmaals gesloten in het 18de eeuwse stadspaleis van Zoë's vader Lenny. Het hangt vol Basquiats en Warhols, en heeft een privébar in de kelder, boordevol Dom Pérignon. Lenny wil geen schoenen in huis, dus het gezelschap liep op blote voeten.

Prijskaartje De gasten waren allemaal beroemd en rijk en betaalden hun eigen reis en verblijf, Lenny gaf het feest als huwelijksgeschenk: met 15.500 euro voor catering en bloemen was het wel klaar. Wel hebben de buren het nog altijd over de geluidsoverlast: alle aanwezige egootjes wilden een mopje zingen voor het bruidspaar en Lenny heeft heel, héél veel versterkers…

Dit bericht bekijken op Instagram

June 29th, 2019.

Een bericht gedeeld door Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) op

Chris Pratt & Katherine Schwarzenegger

Highlights Het bruidspaar droeg haute Armani en huurde voor het jawoord een enorme ranch in Santa Barbara. Het gospelkoor uit hun eigen kerk zong, het regende rozenblaadjes en bevriend Hollywood spamde heel Instagram vol met selfies. De bruid had glazen muiltjes besteld vanwege de sprookjesfactor, maar durfde die toch niet te dragen.

Prijskaartje Blijkens de zeer gulle vermeldingen van Armani en de Ranch was daar een deal in ruil voor publiciteit mee afgesproken. Totale kosten worden geschat op 62.000 euro. Niet included: de honeymoon naar Hawaï en Kune-Kune varkentjes Tim en Faith (huwelijkscadeau van Katherine voor Chris), die nu leven als knorrende goden in The Friendly Kingdom, de boerderij van het stel.

Marc Jacobs & Char DeFrancesco

Highlights Op de gastenlijst elk model van naam; van Kate Moss tot Kaia Gerber, plus Lil' Kim, Rita Ora en vele anderen. Char droeg groen fluweel, Marc een Chaneltasje. Bloemen in vazen vond Marc te bourgeois, zodat voor de receptie in The Grill met verse bloemen bloeiende bomen waren gecreëerd, die hoog boven de gasten uittorenden. Er was een flashmob, er speelde een big band en het stel had een bruidstaart van vijf lagen waar ze allebei maar één hapje van namen, want: koolhydraten.

Prijskaartje Accommodatie, catering, decoratie en speciaal voor de gelegenheid gemaakte vapers voor alle gasten, samen circa 75.000 euro. Geheel gratis was de polonaise met het bruidspaar voorop en onder anderen de zusjes Hadid en Naomi Campbell erachteraan.

Charlotte Casiraghi & Dimitri Rassam

Highlights Bij de picknick in de paleistuin van oom Albert, de vorst van Monaco, werd Dimitri door zijn zwagers in het koninklijke zwembad gejonast. Er was een receptie in Villa La Vigie en 's avonds een groot feest in het Monte Carlo Beach Hotel, waar vooral moeder en dochter luidkeels meezongen en dansten.

Prijskaartje Met een paar weken later ook nog een kerkelijk huwelijk in de abdij van St. Rémy de Provence en trouwjurken van Saint Laurent en Chanel ging deze vorstelijke bruiloft toch wel richting 100.000 euro, in lijn met de eerdere huwelijken van Charlottes broers. De schatrijke moeder van de bruid, Caroline, betaalde vrijwel alles.

Idris Elba & Sabrina Dhowre

Highlights Het meerdaags festijn in Marokko begon met een 'rehearsal dinner' in Amanjena met als thema 'de kleuren van de soul' en entertainment in de vorm van vuurdansers, kamelen en (buik)dansers. Tijdens het jawoord in een chic hotel in Marrakesh droeg de bruid een off the shoulder Vera Wang, de gom Ozwald Boateng. Daarna verkaste het hele gezelschap naar het Mandarin Oriental, voor een feest met als dresscode 'All White', inclusief wit goud, witte truffel en wat extra 'white diamonds' voor de bruid.

Prijskaartje Het wordt geschat op zo'n 280.000 euro. Op de DJ konden ze besparen, Idris staat graag zelf achter de mengtafel.

Dit bericht bekijken op Instagram

04.26.19

Een bericht gedeeld door Sabrina Dhowre Elba (@sabrinaelba) op

Heidi Klum & Tom Kaulitz

Highlights Nadat ze eerst in stilte waren getrouwd, gaven ze elkaar later nogmaals het jawoord, op een jacht voor de kust van Capri. Groot feest op de avond vooraf, het jacht was beladen met bloemen, de bruid droeg een extravagante strapless jurk en de gom een lichtblauw pak, en alles was minutieus georganiseerd. “We zijn allebei Duitsers, als we trouwen zal dat goed geregeld en op tijd zijn,” zei Heidi eerder. “Heel stipt en heel georganiseerd.”

Prijskaartje Met name het vrijgezellenfeest van Tom hakte er in. Met 'Jets, Helicopters, Dune Buggies, Bachelor Suites, Night Clubs, Paint Ball, Day Pools, Gambling, Top Golf, Limos, No sleep', zo meldde zijn broer Bill op Insta. Samen met de spa-party van Heidi en de yacht-party gaat de rekening richting 370.000 euro.

Bron: Ella Vermeulen | Beeld: Bsr Agency, Instagram

Laatste nieuws