doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Royal wedding in Albanië, B-royals vieren feest

Elia van Albanië: het leuke leven van een B-prinses

Wat te doen als je alleen in naam prinses van Albanië bent?
.
elia van albanie

Wat te doen als je alleen in naam prinses van Albanië bent?

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Actrice en zangeres Elia Zaharia trouwde in 2016 met prins Leka. Die zou, als de geschiedenis anders was gelopen, nu koning van Albanië zijn geweest. Nu is hij als eeuwig kroonprins-zonder-monarchie druk met diplomatieke zaken en goede doelen.

Elia leerde hem rond 2003 kennen toen ze allebei studeerden in Parijs. Ze verloofden zich in 2010 en Elia fungeerde vanaf dat moment al als onbezoldigd kroonprinses. Sinds haar jawoord aan de prins heeft ze echt het beste van twee werelden: aan de ene kant kan ze gewoon werken als actrice en presentator, aan de andere kant komt ze leuk in paleizen over de vloer. Na haar jawoord aan Leka is Elia voortaan Hare Koninklijke Hoogheid kroonprinses Elia van de Albanezen. 

Leka woont met Elia in Tirana en werkt al sinds 2007 in de diplomatieke dienst. Tot 2013 was hij 'politiek adviseur van de president', waarmee hij dichter bij modern koningschap kwam dan zijn vader met al zijn woedeaanvallen. Tegenwoordig zet hij zich vooral in voor humanitaire doelen en werkt hij weer als diplomaat.

Leka is hoofd van het Huis van Zogu, maar officieel is hij gewoon Albanees staatsburger zonder speciale status of officiële rol. Hoe dan ook: het huwelijk zorgde voor uitstekende PR voor het land en je moet wel een republikein van steen zijn om niet een beetje te smelten voor het stel, dat stapelgek is op elkaar.

Elia straalde tijdens heur royal wedding non-stop en droeg een bruidsjapon die Barbie niet zou hebben misstaan, allemaal in het teken van het sprookje dat Albanië weer een beetje glamour moet bieden.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

De tijd dat Albanië een echte monarchie was, ligt inmiddels vele tientallen jaren in het verleden. Maar dat Leka en Elia de ambitie hebben het land en het koningshuis weer op de kaart te zetten, is duidelijk. Zo tovert Elia hier en daar een prinsessenjurk uit de kast...

... schrijft ze prinsessenverhalen en promoot ze deze leuk op haar eigen Facebookpagina...

... en zetten ze Albanië leuk op de kiek als verliefd royal stel.

It is good to be a (b-)royal.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws