Kate en William: ‘Meghan werd met open armen ontvangen’

In het boek worden prins William en hertogin Kate neergezet als "koud en afstandelijk", maar hier steken vrienden van het stel een stokje voor..

Lees ook

De nieuwe biografie Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family ligt bijna in de schappen, maar doet nu al stof opwaaien.

In het boek worden prins William en hertogin Kate neergezet als “koud en afstandelijk”, maar hier steken vrienden van het stel een stokje voor. Zo zouden de hertog en hertogin van Cambridge Meghan 'met open armen in de familie opgenomen hebben'. Ook zouden Kate en Wills volgens het nieuwe boek één van de redenen zijn van het royal vertrek van de Sussex'jes. De bronnen vertellen dat het stel 'niet blij is met zulke leugens'. Oh dear…

In de biografie wordt geïnsinueerd dat William en Kate er alles aan deden om Meghan buiten te sluiten. Maar volgens vrienden van Kate en William is dit “onzin”, aldus The Sun. “Ze hebben nog net niet de rode loper voor haar uitgerold. William en Kate hebben hun uiterste best gedaan om Meghan meteen thuis te laten voelen in de koninklijke familie. Iedereen die iets anders beweert, kent hen duidelijk niet”, vertelt de bron. “Ze zijn erg aangedaan door de beschuldigingen.”

Ook staat in het boek een incident beschreven: Meghan wilde samen met Kate dezelfde winkelstraat bezoeken, maar Kate besloot om in haar eentje te vertrekken. “Kate vond dat zij en Meghan weinig met elkaar gemeen hadden, behalve dan dat ze in Kensington Palace woonden”, klinkt het in de biografie. “Een vriendschap hebben ze dus nooit gehad.” Maar ook daar zijn de vrienden van William en Kate het niet mee eens. “Ze konden wél door een deur samen. Kate nodigde Meghan al snel uit in haar privéwoning, iets wat door royals alleen gedaan wordt voor heel hechte familieleden en vrienden. Kate kookte dan bijvoorbeeld de favoriete veganistische gerechten van Meg.” Klinkt best gezellig allemaal toch?

Ook organiseerden ze in 2018 een feestje voor Meghan, haar familie en vrienden om haar huwelijk met de Britse prins Harry te vieren. Ook nodigde Kate Meghan uit om samen met haar in de Royal Box van het Wimbledon te bivakkeren. “Dat zou ze toch niet doen als ze haar niet kon uitstaan?”

Dat de twee koppels heel verschillend waren ontkennen de bronnen van The Sun niet. “Maar ondanks hun twijfels hebben William en Kate Meghan met open armen ontvangen, daar kan je gewoon niet omheen. Het is dus zeker niet zo dat ze haar hebben ‘weggepest’, zoals men in ‘Finding Freedom’ beweert. Harry en Meghan hebben volledig uit eigen beweging beslist om uit het koningshuis te stappen, waarschijnlijk omdat ze zich overschaduwd voelden door andere royals, die belangrijkere opdrachten kregen dan zij. Ze wilden in feite gewoon méér in de spotlights staan. Daar hebben William en Kate geen schuld aan.”

Bron: The Sun | Beeld: Bsr Agency

Laatste nieuws

Zie ook