doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Jessica Mulroney als royal stylist: top of flop?

'De shitstorm met BFF Jessica Mulroney is vreselijk voor Meghan'

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.
.
Jessica Mulroney

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Het komt niet vaak voor dat ik ‘arme Meghan’ denk bij de hertogin van Sussex, want dat lijkt me een slimme tante die goed op zichzelf kan passen. Maar de shitstorm waar ze bij betrokken is geraakt door de rel rond haar beste vriendin Jessica Mulroney lijkt me vreselijk voor haar.

Voor wie Meghan al een pittig type vindt: Canadese Jessica is haar op alle fronten de baas als ‘alpha female’ (zoals op haar favoriete T-shirt staat). Gezond ego, zelfingenomen smirk, schoondochter van een voormalig premier, levenslang wind mee, succesvol stylist die handig haar vriendschap met Meghan uitmelkte tot ze er tv-optredens en een eigen tv-show aan overhield - Mulroney had haar zaakjes goed voor elkaar. Tot ze verzeild raakte in een Black Lives Matter-rel.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');
Dit bericht bekijken op Instagram

Please read my statement. It is from my heart.

Een bericht gedeeld door Jess Mulroney (@jessicamulroney) op

Lang verhaal kort: Sasha Exeter, een Canadese lifestyleblogger, riep andere bekende Canadezen met een groot bereik op om zich openlijk uit te spreken tegen racisme. Daarbij liet ze weten teleurgesteld te zijn in ‘mensen die regelmatig goede doelen in de spotlights zetten, maar nu niets van zich laten horen’. Jessica, 400.000+ volgers, voelde zich blijkbaar aangesproken. Bezorgd om haar persoonlijke commerciële belangen en buitengewoon gevoelig voor kritiek, bedreigde ze Sasha vervolgens in privéberichten met een rechtszaak en suggereerde nare dingen rondom Exeters carrière: “Ik heb met bedrijven gesproken over hoe oneerlijk je mij behandelt. Je denkt dat jouw stem er toe doet.” Dat was het moment waarop Sasha, gewapend met screenshots, Jessica wél publiekelijk onder de bus gooide: “Hoe kun je voor de bühne achter zwarte mensen en vrouwelijk empowerment staan, maar achter gesloten deuren een alleenstaande zwarte moeder dreigen haar levensonderhoud af te pakken?”, vroeg Sasha zich af.

Mulroney reageerde met een tenenkrommende quasi verontschuldiging waar ze Meghan als rekwisiet bijsleepte, zichzelf om onverklaarbare redenen ‘een leider’ noemde en verloor prompt zo’n beetje al haar werk. De hertogin zit nu in een moeilijk parket: ze is close met Jessica, die ze al jaren kent en die een van de peetouders van Archie is. Maar iemand die zo achter diversiteit en inclusiviteit staat als Meghan, kan zich moeilijk nog vertonen met een Mean Girl als Mulroney. Dus die zit nu muisstil te wezen in haar gehuurde Sussex Palace in L.A. Terwijl intussen Jessica zelf, niet gehinderd door enig voortschrijdend inzicht, kribbig communiceert met iedereen die nog wel contact met haar onderhoudt ‘dat elk verhaal twee kanten heeft’.

Ze is er nog altijd van overtuigd niets verkeerds te hebben gedaan. Intussen houdt ze - toch zeeën van tijd nu - vlijtig een wraaklijst bij van mensen uit haar netwerk die de posts van haar criticus Sasha een hartje geven. Misschien kan ze beter turven hoeveel mensen nog wél opnemen als ze belt? Eens kijken, Meghan misschien. Maar om eerlijk te zijn, lijkt zelfs die me toe aan even een break van Mulroney. Met zulke vriendinnen heb je geen vijanden nodig.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws