Staycation tip: deze landgoederen en kasteeltuinen zijn zeker een bezoekje waard

Op zoek naar vakantie-ideeën en tips voor dagjes uit in eigen land? Bezoek eens een van deze landgoederen en kasteeltuinen.

Lees ook

Als je denkt aan kastelen met prachtige tuinen en statige landgoederen, denk je misschien al snel aan Oostenrijk, Groot-Brittannië en Frankrijk. Maar ook in Nederland vind je de meest sprookjesachtige plekken. We zetten een aantal magische tips voor je op een rijtje.

Kasteeltuinen Arcen

Je vindt hier onder andere zo’n 8.000 rozen, een Italiaanse tuin, een Oosterse watertuin en de water- en beeldentuin. Oh, en deze tuin in Noord-Limburg won meerdere keren op rij de prijs voor het ‘Leukste uitje van Limburg’. Een bezoekje is dus zeker de moeite waard.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vier de zomer in Kasteeltuinen Arcen! Vanaf vandaag is het officieel zomer, dat betekent dat onze tuinen volop in bloei staan en de mooiste kleuren laten zien. Nieuw deze zomer zijn de sfeervolle Zomeravonden! Alle donderdagen in juli is het park tot 22.00 uur geopend. Geniet van het wandelend tuinorkest "De Gardeniers", leef je uit op het Toernooiveld met kleiduivenschieten en luister naar klassieke aria's en singer- songwriters in het park. Een ontspannen dag en avond voor jong en oud! Lees meer en reserveer online je plek: https://www.kasteeltuinen.nl/nl/nieuws/sfeervolle-zomeravonden-in-kasteeltuinen-arcen/ #hiermoetjezijn #zomeravond #kleurrijk #natuur #zonnig #genieten #KasteeltuinenArcen #eenparkomlieftehebben

Een bericht gedeeld door Kasteeltuinen Arcen (@kasteeltuinenarcen) op

Landgoed Twickel 

In de buurt van Delden in Twente vind je een landgoed dat bijna 7 eeuwen oud en 4.400 hectare groot is: landgoed Twickel. Je kunt er verdwalen op heuvelachtige akkers en tussen eeuwenoude eiken in de bossen. Ook zijn er heidevelden, een boomgaard, schattige moestuintjes en vennen tussen kronkelende beekjes. Het is alsof je in een levensecht sprookje terechtkomt. En als kers op de taart kun je ook nog het kasteel, dat bij het landgoed hoort, bezoeken.

Slot Zuylen

In Utrecht kun je naar Slot Zuylen. Je vindt er een monumentale slangenmuur, een moestuin, een pluktuin, waarin je zelf een sprookjesachtig boeket kunt samenstellen, en een rozentuin vol heerlijk geurende rozen.

Dit bericht bekijken op Instagram

We hebben prachtige dagen in het vooruitzicht! 🌞 Tip! Ga eropuit voor een prachtige fiets- of wandeltocht in de omgeving van Oud-Zuilen. 🚲Start de dag met een rondleiding bij Slot Zuylen en maak daarna een wandeling langs de Vechtstreek of pak de fiets in hartje Utrecht en fiets door Hollandse landschappen, langs historische boerderijen en geniet onderweg van een lunch op ons terras of in de tuinen!😍 Dit en meer wandel- en fietstips op onze website: https://www.slotzuylen.nl/bezoek/fietsen-en-wandelen/ 📷: Trudelies de Graaf @routesinutrecht @visitutrechtregion @dutch_castles @utrechtsekastelen #slotzuylen #kastelen #slot #oudzuilen #zuilen #utrecht #regioutrecht #hiermoetjezijn #welkomteruginnl #fietsen #wandelen #vecht #vechtstreek #erfgoed #hollandslandschap #stichtsevecht #castle

Een bericht gedeeld door Slot Zuylen (@slotzuylen) op

Paleis Het Loo

Waan je een heuse royal in de paleistuin van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Hoewel Paleis Het Loo geen koninklijk paleis meer is, is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe de koninklijke familie ronddwaalde in de prachtige tuinen. En ook een pro: op het terras kun je je dag afsluiten met een heerlijke high tea.

Muiderslot

De tuinen van het Muiderslot zijn in de 17e eeuw aangelegd om mee te pronken en om uit te eten. En dat zie je nog steeds terug. Je vindt er onder andere een pruimenboomgaard, een kruidentuin, een groentetuin en de meest prachtige bloemen en planten. Ook het kasteel zelf, een van de oudste en best bewaarde van Nederland, is overigens een bezoekje waard.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook