Hoe gaat het met de kinderen van prinses Stéphanie?

Louis woont samen met zijn vrouw, Pauline studeert in New York en niemand weet wat Camille precies doet, maar 'ze is zelden thuis voor het eten', aldus Stéphanie.

Ze leven net als hun moeder, prinses Stéphanie van Monaco, op de achtergrond. De prinses, die zich naar eigen zeggen het liefst verre houdt van all things royal, heeft drie kinderen. Hoe gaat het met ze?

Tegenwoordig zien we Stéphanie terugkeren in het openbare leven van de Grimaldi's. Prins Albert (heur broer) liet eerder al weten dat zijn zusje 'een nieuw doel in haar dag' nodig heeft, vooral nu al haar eigen kinderen uitgevlogen zijn. Maar wat doen ze precies?

Louis Ducruet

Louis is de oudste zoon van de prinses en Daniel Ducruet. Zijn ouders waren kort getrouwd, maar kregen hun beide kinderen voor het huwelijk. Louis is – sinds vorig jaar – leuk getrouwd met Marie Chevallier, maar naast een geadopteerde hond blijft voorlopig een gezinsuitbreiding uit. “We zijn beiden jong en vooral Marie wil nog even 'genieten' van haar leven, maar we willen op een gegeven moment zeker kinderen samen.”

Louis verliet zijn moeder om enkele jaren te studeren in Amerika en keerde met een diploma op zak terug. Ook nam hij Marie mee naar Amerika; beiden studeerden er en kwamen verliefder dan ooit terug. Tegenwoordig woont hij in Parijs met de liefde van zijn leven.

Louis en Marie leerden elkaar acht jaar geleden kennen in Frankrijk. Beiden studeerden aan de SKEMA Business School en vertrokken samen naar Carolina (Amerika) om daar verder te studeren. Ze besloten samen terug te keren naar Monaco, want 'dat was voor beiden de beste oplossing'. Louis vroeg vervolgens 'zijn soulmate' ten huwelijk in het Four Seasons Resort The Nam Hai. Omdat Marie's vader niet meer leeft, vroeg Louis haar broer om haar hand.

Pauline Ducruet

Tussen Louis en Pauline zit maar 14 maanden leeftijdsverschil en dat maakt de band tussen hen ijzersterk. De oudste dochter van prinses Stéphanie is alleen aanwezig op belangrijke momenten in Monaco, want inmiddels heeft ze haar eigen leven opgebouwd in New York. Ze woont hier samen met haar hond Mala en probeert – nadat ze aan een prestigieuze designschool in New York heeft gestudeerd – haar plekje te vinden in de modewereld.

Dit bericht bekijken op Instagram

2020 I am coming for you ✌🏼

Een bericht gedeeld door Pauline Ducruet (@paulinedcrt) op

“Ik werk tegenwoordig aan mijn eigen brand project”, zegt ze. “Het is heel opwindend om je eigen ding te kunnen ontwikkelen en te kunnen doen waar je al je leven lang van droomt.” Wat haar Altered Designs precies inhoudt in niet duidelijk. Het maakt de indruk een soort knipcursus à la Absolutely Fabulous te zijn, waarin ze reeds bestaande ontwerpen verknipt en opfrist. Deze verstelservice noemt het hipsterprinsesje uiteraard 'upcycling'. Cuz that's how you do.

Prinses Stéphanie noemt ze haar grootste stijlinvloed: “Mijn inspiratie? Beslist mijn moeder en haar looks in de jaren tachtig. Die androgyne, flitsende stijl, die heeft echt indruk op me gemaakt.” Een eigen stijl zegt ze zelf niet te hebben. “Die verandert met mijn stemming mee, maar ik hou van basics met een beetje edgy twist.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Gotta love a good jumpsuit part II 🕴🏼

Een bericht gedeeld door Pauline Ducruet (@paulinedcrt) op

Verder waait ze graag uit op peperdure jachten en promoot ze hier en daar een merk waarmee ze een samenwerking via Instagram heeft lopen.

Camille Gottlieb

Camille is de jongste dochter van de prinses en is diegene die het meest op haar Amerikaanse oma lijkt. Zus Pauline en nichtje Charlotte (Casiraghi) hebben meer van de Latijnse kant van de familie meegekregen en nicht prinses Alexandra van Hannover lijkt meer op haar Duitse kant van de familie. Camille Gottlieb is het kind van prinses Stéphanie en Jean Raymond Gottlieb, met wie de prinses een romance had die niet beklijfde.

Dit bericht bekijken op Instagram

Sun Sun Sun 👒 @rivayacht

Een bericht gedeeld door Camilloush (@camillerosegottlieb) op

Cam groeide op met de Grimaldi's in Monaco, maar heeft – in tegenstelling tot anderen in haar lichting – nog niet écht haar draai gevonden. “Nadat ik mijn opleiding behaalde, heb ik een tussenjaar genomen. Verder heb ik een beetje mijn Engels verbeterd en ik wilde Russisch leren, dat heb ik ook gedaan.” Naast dat ze een eigen organisatie BE SAFE Monaco heeft opgericht, is ze gretig met het plaatsen van zonnige kiekjes op haar Instagramaccount. “Ik ben een echte levensgenieter.”

Camille over de organisatie: “In Monaco maak ik deel uit van een hechte vriendengroep. We gaan vaak uit, we hebben allemaal de leeftijd dat we mogen drinken. Afgelopen zomer verloren we Alexis die verongelukte toen hij naar huis ging na het stappen. We zijn ontzettend geschrokken van zijn dood, dit drama was de aanzet om Be Safe Monaco op te zetten, met nog drie vriendinnen: Charlotte, Andrea en Margaux.” Ze vervolgt: “We willen voorlichting geven aan jongeren en hun ouders over de gevaren van alcohol achter het stuur. Want, je hoeft geen drie promille in je te hebben om een leuke avond te hebben.” Zelf zegt ze niet te drinken: “Ik heb wel alcohol gedronken om mee te doen, zoals iedereen, maar het is niets voor mij. Ik vind het niet lekker en ik haat het idee om de controle te verliezen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

the person i love the most ❤️ #sleepybaby

Een bericht gedeeld door Camilloush (@camillerosegottlieb) op

Verder chillt Cam 't liefst in de zon en een fluffy huisdier op haar arm. It is good to be a royal – wanneer teren op de centen van je moeder een gegeven is…

Beeld: Bsr Agency, Instagram

Laatste nieuws