Douche do’s en don’ts: zo lang zou je moeten douchen

We geven alvast een tipje van de sluier: een half uur is écht te lang.

Lees ook

De kans is groot dat je van iedereen een ander antwoord krijgt, als je aan vrienden vraagt hoe lang zij onder de douche staan. De een zweert bij een korte routine en doet alles in 3 minuten, de ander neemt uitgebreid de tijd en is misschien wel 30 minuten bezig.

Maar hoe lang zou je echt moeten douchen om ervoor te zorgen dat je goed schoon wordt, zonder dat je je huid beschadigt?

Laat je niet verleiden

Melissa Wood, medisch directeur bij Skin Emporium, heeft het antwoord en vertelt aan Glamour Magazine: “Natuurlijk is het fijn om op een koude dag een lange, hete douche te nemen, maar dat is echt niet goed voor je huid. Het hete water droogt je epidermis (opperhuidweefsel) uit, waardoor de natuurlijke oliën verdwijnen en je huid uitgedroogd achterblijft. Dit kan zorgen voor irritaties zoals eczeem.”

De perfecte tijd

Dus wat is dan de perfecte tijd? 5 minuten is volgens Melissa wellicht wat kort en kan te weinig zijn om je lichaam helemaal schoon te maken, maar ongeveer 8 tot 10 minuten is genoeg. Je hebt dan genoeg tijd om jezelf te wassen, zonder dat je het risico loopt dat je huid uitdroogt. Good to know!

Bron: Glamour UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook