Exclusief! Monique ‘Hazes’ openhartig: ‘Ik had zóveel pijn’

Monique is terug bij grote liefde André Hazes, maar makkelijk was het niet.

Lees ook

Ze heeft een heftig jaar achter de rug met pittige relatieperikelen en het overlijden van haar steun en toeverlaat. Nu is Monique Westenberg terug bij grote liefde André Hazes en druk met een kledinglijn. Maar makkelijk was het niet. “Ik had zovéél pijn.”

Natuurlijk werd Monique Westenberg (42) de laatste jaren bekend als ‘vrouw van’. Haar relatie met de 16 jaar jongere André Hazes kreeg veel aandacht. Alles wat de twee samen meemaken is nieuws: de reallifesoap die ze maakten, het kind dat ze kregen, de breuk die ze beleefden waarna André een relatie kreeg met Bridget Maasland, en de verzoening toen Monique en hij opnieuw samen kwamen. Toch is Monique inmiddels ook zonder haar André iemand om rekening mee te houden. Ze is een van de grootste influencers van Nederland met 600.000 volgers op Instagram, en ze is de drijvende kracht achter een nieuwe kinderkledinglijn.

André zei laatst in een interview: “Ik ben weer de man waar Monique verliefd op werd.” Is er veel veranderd?

“Totaal, André was verdwaald. Op het moment dat wij weer bij elkaar kwamen, luisterde ik naar mijn hart, maar ik dacht wel: er moet iets veranderen, anders komt het nooit goed; met onze relatie, maar ook niet met hemzelf. De liefde en de aantrekkingskracht zijn nooit weggeweest, hij was gewoon de weg kwijt. André moest oude patronen doorbreken, die hij vanuit zijn vader al heeft meegekregen. Daarmee bedoel ik voornamelijk de drank. Zijn vader overleed toen André tien was, en vanaf zijn dertiende was hij altijd in de stad. Het drinken was een patroon geworden waarin hij was gaan vluchten. Tijdens de coronatijd heeft hij een heel goede start gemaakt om dat te doorbreken. Hij is elke dag fanatiek gaan sporten, is met een voedingsschema begonnen en hij drinkt amper meer.”

Dit bericht bekijken op Instagram

La dolce vita

Een bericht gedeeld door 𝙼𝚘𝚗𝚒𝚀𝚞𝚎 𝙽𝚘𝚎̈𝚕 (@moniquenoell) op

Vertel eens wat er op Curaçao precies is gebeurd, over jullie reünie.

“We hadden er bewust voor gekozen om daar samen te zijn – ook al waren we niet meer bij elkaar – zodat de kleine tijd kon doorbrengen met zijn vader. André kwam kleine André ha ­ len op het strand; hij kwam aanlopen en er sloeg in één keer een vonk over. Ik schrok heel erg en dacht: wat is dit? Hij gaf me een kus op mijn mond, waarvan ik ook schrok. Later legde hij uit: ‘Ik kwam aangelopen en ik voelde een vonk.’ Dat hadden we dus allebei. Meteen kwamen de gesprekken. Allebei huilen, hij had spijt, en hij heeft ook veel met mijn vader gepraat. Ik dacht: wat ga ik doen na alles wat er gebeurd en voorgevallen is? Ik was eigenlijk op Curaçao om rust te krijgen en het af te sluiten. En nu gebeurde dit. Ik voelde van alles in mijn hart en tegelijkertijd had ik een ego dat zei: ‘Ben je niet goed bij je hoofd, je gaat hem toch niet terugnemen?’”

Dit bericht bekijken op Instagram

Favourite souls ♡

Een bericht gedeeld door 𝙼𝚘𝚗𝚒𝚀𝚞𝚎 𝙽𝚘𝚎̈𝚕 (@moniquenoell) op

Wat zo knap is: jij zag het allemaal gebeuren met Bridget, maar je bent altijd waardig gebleven. Hoe slaagde je daarin?

“Mijn moeder en oma zijn daarin mijn grootste voorbeelden geweest, van hen heb ik die kracht. Sowieso lag mijn focus bij het overlijden van oma, ik had zovéél pijn. En daarnaast heb ik altijd gedacht: mijn zoon zal nooit iets lelijks horen wat zijn mama heeft gezegd. Tuurlijk was het niet altijd makkelijk, ik wilde lappen tekst sturen, maar dacht: wat gaat het me brengen, krijg ik de reactie die ik wil? Nee. Als hij langskwam voor kleine André, vroeg ik vriendelijk of hij ook een kopje thee wilde, terwijl ik het liefst die thee in zijn gezicht had gesmeten. Maar ik wist dat zij geen blijvertje was en dat hij straks weer voor de deur zou staan. Dan pas zou ik hem vertellen wat dit met mij had gedaan; eerder zou dat nog niet tot hem doordringen. Af en toe heb ik wel gedacht: moet je zien hoe je erbij loopt met je zwarte nagel ­ lak en je ingevallen gezicht. Maar ik hoefde niks te zeggen, toen hij terug ­ kwam, werd hij vanzelf weer zichzelf. Wel heb ik een keer tegen hem gezegd: ‘Al die foto’s van jullie samen, waar ben jij in godsnaam mee bezig, jouw zoon kan alles terugzien later.’ Nu zegt hij zelf ook: ‘Hoe kon ik?’”

Je hebt eerder geroepen dat je graag nog een tweede kindje wilt. Denken jullie daar alweer voorzichtig aan?

“Het is nog steeds onze wens, en we durven er weer over te praten. Het zit natuurlijk wel aan een ICSI -traject vast, het is bij ons geen kwestie van even met elkaar het bed induiken en je hebt een kind. Ik moet dan ook weer hormonen spuiten, wat heel heftig is. Ik voel me slecht daardoor, ik blaas op en krijg heel erge migraine. En als het mislukt, moet dat alles weer opnieuw. Maar als je ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt, heb ik dat er met alle liefde voor over. Ik gun kleine André een broertje of zusje, hij is zo leuk met andere kindjes.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Rijkdom 🍀

Een bericht gedeeld door 𝙼𝚘𝚗𝚒𝚀𝚞𝚎 𝙽𝚘𝚎̈𝚕 (@moniquenoell) op

Je plaatste laatst een foto van kleine André met zijn neefje Fender, het zoontje van Roxeanne.

“Ja, ik heb inmiddels goed contact met Rox, daar ben ik heel blij om. In maart ben ik bij ‘Holland zingt Hazes’ op haar afgestapt. Dat waardeerde Rox erg en ze omhelsde me meteen, omdat ze hier al lang op hoopte. Ik hoop dat André en zij weer goed contact krijgen. Het begin is er, ze spreken elkaar weer. Ik ga er verder niet tussen zitten. Ik heb zoiets van: jullie zijn allebei openhartige mensen en gaan op een dag vast weer intensief met elkaar om. Hoe leuk is het als die twee jongetjes met elkaar kunnen opgroeien!”

Meer lezen over Monique? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels!

Bron: Jill Waas | Beeld: Bsr Agency

Laatste nieuws

Zie ook