doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Je moet dus z├│ veel laagjes mascara gebruiken voor de perfecte blik

Behoud je zomerse tintje langer met deze slimme trucs

Heerlijk dat vakantiekleurtje! Jammer als het binnen een week door het doucheputje weg spoelt.
.
vakantie huid behouden

Heerlijk dat vakantiekleurtje! Jammer als het binnen een week door het doucheputje weg spoelt. Behoud je tintje langer met deze slimme trucs.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Verbrand niet!

Het behoud van je teint begint bij de bescherming van je huid. Verbranden in de zon is een van de ergste dingen die je je huid kunt aandoen. Dat je huid rood uitslaat, is een waarschuwing dat er iets misgaat. Die rode kleur verdwijnt misschien weer na een paar dagen - en verandert daarna zelfs in een bruin tintje - maar de schade is onomkeerbaar. Nadat je verbrand bent, vervelt je huid sneller en is dat tintje zó weer verdwenen. Op lange termijn zorgt die huidschade voor lijnen en rimpels, voor pigmentvlekken en soms zelfs voor huidkanker. Verbranden is dus een no-go, en smeren een must. Gelukkig bouwt je huid ook mét een laag zonbeschermingscrème kleur op. Dus: minimaal om de twee uur smeren met een hoge factor. En blijf uit de zon als hij het felst brandt - zo rond het middaguur, de perfecte tijd om in de schaduw te lunchen

Carefull met douchegel

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Van te lang douchen wordt je huid week en droogt hij uit. Dat is niet bevorderlijk voor je zomerse teint. Douche dus kort – vijf minuten max – en draai de thermostaat aan het einde op ijskoud. Door zo af te douchen geef je je lijf een oppepper, net als je bloedsomloop. En dat zorgt voor een mooie glow. Gebruik verzorgende douchegel, dat is goed voor het behoud van je tintje. Er bestaan zelfs douchegels die speciaal zijn ontwikkeld voor het behoud van je tan. Ten slotte: dep je huid liever droog dan dat je wild schrobt met die handdoek. Dat is veel vriendelijker voor je velletje.

Doordrinken!

Het hydrateren van je huid doe je niet alleen van buitenaf door te smeren, maar ook van binnenuit, door water te drinken. Het is een feit dat je huid gezonder en mooier is als je flink wat water drinkt. Een huid die van binnenuit goed gehydrateerd is, vertoont minder snel droge plekken en velletjes, heeft een egale teint en ziet er stralend uit. Genoeg water drinken doe je trouwens niet alleen om je bruine teint te behouden; je moet dat het hele jaar door doen om je huid in topconditie te houden.

Scrub mild

Dankzij het natuurlijke vernieuwingsproces van huidcellen heb je elke vier tot zes weken ’n nieuwe laag opperhuid. Ook de huid met een kleurtje sterft uiteindelijk af. Soms blijven de dode huidcellen nog even ‘hangen’ aan de oppervlakte. Dan ontstaan vlekken. Om dit te voorkomen, kun je scrubben. Zo verwijder je die dode huidcellen en blijft je teint egaler. Gebruik geen product met keiharde scrub, die maakt je huid alleen maar kapot. Kies voor iets milds met natuurlijke exfoliërende deeltjes die oplossen op je huid. Nóg een scrubvoordeel: je huid is meteen geprept voor een zelfbruiner. Als je kleur dan écht bijna is verdwenen, kun je meteen overstappen op kleur uit een flesje.

Eet je bruin

Ook met voeding kun je je tint beïnvloeden. En je bouwt er natuurlijke zonbescherming mee op. Eet groenten en fruit die betacaroteen bevatten. Dat stofje ondersteunt de aanmaak van melanine, wat je huid z’n kleurtje geeft. Betacaroteen zit bijvoorbeeld in wortels, zoete aardappel, spinazie, pepers en kool. Het zit ook in voedingssupplementen die het bruinings-proces bevorderen. Verwacht niet dat je er na een paar borden wortelsoep of enkele supplementen uitziet alsof je net van het strand komt. De betacaroteen dient puur ter ondersteuning van je huid; het is een antioxidant, en die staan erom bekend zonschade te beperken. De vrije radicalen in de huid die lijntjes en rimpels veroorzaken, kunnen door antioxidanten onschadelijk worden gemaakt. Maar zoals gezegd: zonschade is onomkeerbaar. Je kunt wortels eten tot je een ons weegt, dat neemt de schade niet weg. Met antioxidanten geef je je huid natuurlijke middelen om zich te wapenen tegen de zon. Maar het belangrijkst is: voorkom schade door te smeren met een crème met spf.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws