9 bijzondere bevindingen vanuit de biografie van de Sussex’jes

Dat de nieuwe biografie Finding Freedom een hoop stof doet opwaaien, is zeker.

Lees ook

Dat de nieuwe biografie Finding Freedom een hoop stof doet opwaaien, is zeker. Wij zetten de 9 bijzondere manifesten voor je op een rij:

‘IJverige leerling’

Na haar huwelijk met Harry kreeg Meghan persoonlijke koninklijke lessen van koningin Elizabeth. In zulke lessen worden nieuwe leden van het koninklijk huis klaargestoomd voor het royal leven laten we maar zeggen. Niet alleen moest ze heel veel protocollaire zaken aanleren, ze moest ook behoorlijk wat dingen die voor haar doodnormaal waren áfleren. Ze ging in de leer bij de koningin: “De koningin was aangenaam, hartelijk en vrijgevig naar de nieuwe hertogin. Ze gaf Meghan zelfs een paar pareldiamanten oorbellen. Meghan was een ijverige leerling wat betreft het koninklijke protocol en werd geregeld gespot met mappen vol onderzoek naar het onderwerp. Ze nam haar nieuwe rol enorm serieus. En Elizabeth gaf haar de masterclass erin.”

Baby Sussex

Hoewel het geslacht van de baby niet bekend is gemaakt voor de geboorte, wisten Harry en Meghan wél al enige tijd dat ze een zoontje zouden krijgen. Ook valt te lezen dat ze pas voor de naam Archie hebben gekozen in de laatste week van Meghans zwangerschap.

Halfzus Samantha

De Markles zijn een 'goed' voorbeeld om aan te tonen dat het niet áltijd lekker loopt in sommige families. Vooral (halfzus) Samantha Markle liet van zich horen en zorgde voor heel wat onrust bij Meghan én de Britse roddelpers. Ze vond het zeer pijnlijk niet uitgenodigd te zijn voor de royal wedding. In de biografie valt er te lezen dat “de twee elkaar al meer dan tien jaar niet hebben gezien. Meghan is niet opgegroeid met Samantha en zag haar bijna nooit”. Ook was Samantha niet bij Meghan haar eerste huwelijk met Trevor Engelson en vond ze het daarom niet nodig om haar halfzus bij haar tweede huwelijk uit te nodigen. “Natuurlijk wilde ze nu wel komen, Meghan trouwde met een prins.”

Kate en Meghan

De eerste ontmoeting tussen de schoonzussen vond een dag na Kates verjaardag en vier maanden voor Meghans huwelijk met Harry plaats. Volgens de schrijvers van het boek had Meghan daarom een cadeautje meegenomen en die viel goed in de smaak. Het Smythson notitieboek van zacht leer brak het ijs, net als Meghans enthousiasme over de 20 maanden oude Charlotte. “Zijn familie is zo hartelijk. Ze zijn geweldig en de afgelopen anderhalf jaar hebben we elkaar goed leren kenen. Ze helpen me om onderdeel te worden van de familie en laten me kennismaken met het koninklijk huis. Dat is ontzettend speciaal”, zei Meghan destijds.

Bruiloft Pippa

De biografie onthult dat Pippa terughoudend was om Meghan uit te nodigen voor haar bruiloft op 20 mei 2017. “De heftige media-aandacht die Harry en Meghan kregen bij elke beweging die zij maakte, zorgde ervoor dat Pippa terughoudend was om haar uit te nodigen.” Auteurs Omid Scobie en Carolyn Durand schreven dat zowel de bruid als haar moeder, Carole Middleton, privacy koesteren. “De aanwezigheid van Meghan naast Harry zou haar belangrijkste dag kunnen overschaduwen.”

Nichtje Eugenie

Harry en Meghan kondigden een paar dagen na het huwelijk van prinses Eugenie met Jack Brooksbank aan zwanger te zijn van hun eerste kindje. H&M kennende: big news, krantenkoppen en de post ging viraal. Nichtje Eugenie was hier niet écht blij mee, want zo ging de aandacht van haar huwelijk van dat afgelopen weekend verloren. “Eugenie had het gevoel dat ze best eventjes hadden kunnen wachten met het vertellen”, in het boek valt namelijk te lezen dat het stel de grote aankondiging tijdens 't huwelijksfeest van Eugenie aan alle vrienden en familie lieten weten. En dit viel niet helemaal lekker bij d'r. Ze was altijd 'heel close' met Harry, maar de twee zijn uit elkaar gegroeid. “Eugenie en Harry hadden van alle kleinkinderen de sterkste band. Ze gingen samen uit en praten veel over persoonlijke dingen met elkaar. Zo was Eugenie ook één van de eersten die wist van zijn relatie met Meghan.”

Liefde voor Oma

Het vertrek vanuit het koninklijke leven kwam voor de wereld als een shock, maar ook voor de Queen. Maar ondanks alles liet Liz wél weten altijd achter haar kleinzoon te staan en zijn beslissingen te respecteren. Hoewel ze het zeer spijtig vindt, is hij (en Meghan) altijd welkom om terug te komen in de royal spotlight. “De koningin is nog altijd één van de belangrijkste vrouwen in Harry zijn leven.” Volgens het boek wilde het stel de koningin persoonlijk inlichten, maar het was onmogelijk om met het staatshoofd een 'meeting' te regelen: haar agenda stond roodgloeiend tot en met eind januari 2020. “Het stel was bang dat de pers lucht zou krijgen van hun verhuizing en besloot zonder overleg aan te kondigen weg te gaan uit het Verenigd Koninkrijk.”

Prille trouwplannen

Harry en Meghan wisten 't meteen toen ze elkaar zagen: wij zijn voor elkaar bestemd. Ze waren er zelfs zo zeker van dat ze een klein jaar in de relatie de paleismedewerkers al vroegen om mee te denken over een aanstaand huwelijk. “Ze waren er toen al van overtuigd dat er een huwelijk ging plaatsvinden. Ze vroegen het paleis en de medewerkers om mee te denken over het moment dat het huwelijk het beste zou uitkomen.” Want als het aan het stel zelf had gelegen, waren ze al eerder begonnen met plannen.

Samenwerking?

De vraag blijft echter nog steeds: werkte het koppel mee aan het schrijven van het boek? De woordvoerder van de Sussex'jes zegt van niet, toch zouden royalty-experts over dit antwoord niet tevreden zijn. “Harry en Meghan hebben geen interviews gegeven, maar de deur naar vrienden en bekenden wel wagenwijd open gezet voor de schrijvers. Zíj zouden de verhalen aan de auteurs verteld hebben.” Volgens de experts staan er te veel details in het boek die alleen Harry en Meghan zelf kunnen weten. To be continued…

Bron: Finding Freedom | Beeld: Bsr Agency

Laatste nieuws

Zie ook