Nieuw kleurtje op de muur? Voorkom deze 6 veelgemaakte fouten

Tijd voor verandering? Lees dan eerst even dit artikel!

Lees ook

Grote kans dat je na al dat thuiswerken bent uitgekeken op je interieur. Een nieuw kleurtje op de muur doet wonderen, maar bij het maken van een keuze liggen er een aantal fouten op de loer. Voorkom teleurstelling en houdt rekening met deze veelvoorkomende fouten.

1. Neem niet te snel een besluit

Je wilt verandering en je wilt het nú! Begrijpelijk, maar je hoeft echt niet ter plekke in de bouwmarkt een beslissing te maken. Neem de stalen en een aantal kleurtesters mee naar huis en swatch ze op de muur alsof het een nieuwe oogschaduw is. Op deze manier kun je checken of je de kleur zowel overdag als ’s avonds leuk vindt.

2. Houd rekening met je meubels 

Een kleur kan prachtig zijn op zichzelf, maar misschien vloekt ‘ie wel enorm bij je meubels. Ook hier is swatchen key. Verf een oud plankje of een stukje piepschuim in de kleur waarover je twijfelt en houd deze bij alle meubels in de kamer. Dit geeft gelijk duidelijkheid.

3. Plaats je swatches niet naast elkaar

Je kent ze vast wel, van die Instagram-polls waarbij iemand vraagt welk kleurtje het mooist staat op de muur. Deze testkleurtjes zijn dan vaak vlak naast elkaar geverfd. En dat kun je dus beter niet doen. Dan wordt het namelijk nog lastiger om een keuze te maken. Het is beter om ze door de kamer te verspreiden. Zo kun je de verschillende kleuren beter op je laten inwerken.

4. Houdt rekening met de ondertoon

Wit is niet gewoon wit. Was het maar zo simpel. Wit kan een gele of blauwe ondertoon hebben, net als alle andere kleuren. Dit heeft enorm veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Kijk dus goed naar de tonen van de rest van de kamer en pas je keuze hier op aan.

5. Wees niet bang voor kleur

Mensen gaan vaak automatisch voor lichte kleuren omdat dit veilig is, maar een statement met een donkere of juist felle kleur kan hartstikke mooi zijn. Stap daarom eens uit je comfort zone en verras jezelf!

6. Kies niet te veel kleuren

Dit lijkt een beetje tegenstrijdig met het vorige punt, maar te veel kleur kan juist weer voor chaos zorgen. Je kunt voor afwisseling en originaliteit beter spelen met textuur, kunst en contrast dan met allerlei verschillende kleuren.

Bron: Dingen Voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook