Beau Culinair: Thaise salade met (vegetarische) runderpuntjes

Vandaag: Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes met koriander en Japanse udonnoedels.

Vandaag: Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes met koriander en Japanse udonnoedels.

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 140 gr zoete Aziatische saus
  • 6 tl gomasio
  • 40 ml sojasaus
  • 1/2 tl suiker (per persoon)
  • 320 gr (vegetarische) runderpuntjes
  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • 4 st pruimtomaat
  • takjes munt
  • 20 gr verse koriander
  • een pak verse udonnoedels
  • 40 gr pinda’s
  • 1 rode peper

Benodigdheden: rasp, wok of hapjespan, kom, saladekom. Extra: zonnebloemolie

Stap 1: Voorbereiding

• Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd 2 partjes per persoon van de limoen.

• Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de gomasio, sojasaus, gember, knoflook en 1/2 tl suiker per persoon. Pers er 1 partje limoen per persoon boven uit en meng goed.

• Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groente snijdt.

Stap 2: Snijden

• Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de pruimtomaat in parten en snijd de rode ui in dunne halve ringen.

• Verwijder de blaadjes munt van de takjes en snijd de koriander fijn. • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui en koriander goed door elkaar.

Stap 3: Bakken

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.

• Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 – 3 minuten, voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 – 3 minuten.

• Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Stap 4: Serveren

• Meng de udonnoodles en vegetarische runderpuntjes ook door de salade en verdeel de salade over de borden.

• Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's. Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.

Bron: HelloFresh

Laatste nieuws