Máxima’s hobby: dit is haar manier om te ontspannen

Hoe ontspan je als je de titel koningin van Nederland draagt?

Als koningin van Nederland is Máxima een drukbezette vrouw met een overvolle agenda, maar wat doet ze eigenlijk als ze een uurtje vrije tijd heeft? Als ze niet op een paard of op de loopband te vinden is, dan schijnt Max dól te zijn op borduren!

Hoe ontspan je als je de titel koningin van Nederland draagt? Je zou wellicht denken dat Máxima extravagante hobby's heeft, maar niets lijkt minder waar. Met borduren als haar hobby is Máxima namelijk hartstikke 'normaal'. Royals zijn net mensen…

In gesprek met Arianna Huffington, mede-oprichter en hoofdredacteur van The Huffington Post, vertelde onze koningin haar hobby tijdens een diner. Arianna was enorm geïnteresseerd in wat onze Max eigenlijk doet als ze wat vrije minuten over heeft, en dit was haar antwoord. Nu vragen we ons op de Beau Monde redactie vooral af of ze de verschillende borduursteken ook onder de knie heeft – we zijn totáál niet nieuwsgierig -, maar de kans is niet zo groot dat we daar ooit achterkomen. Hoe dan ook, een leuk weetje blijft het wel!

Maar ook muziek is een uitlaatklep voor onze koningin. Niet alleen vindt ze het 'fijn en gezellig' om muziek om zich heen te hebben, ze vindt het ook zeer belangrijk. Máxima is erevoorzitter van het project Meer Muziek in de Klas en streeft ernaar om – zoals het project al luidt – meer muzikale lessen op openbare scholen te laten klinken. Het plan is om in 2020 structureel muzieklessen te hebben op de Nederlandse scholen. You go girl! Het is een persoonlijke droom voor Máxima, die veel muzieklessen heeft gehad tijdens haar schooljaren. Er gaat niets boven goede muziek volgens de koningin. En natuurlijk een relaxed potje borduren in een royal fauteuil.

Bron: Shownieuws | Beeld: Bsr Agency

Laatste nieuws