Dit zijn de beste vriendinnen van Beatrix en Máxima

Royals, het zijn net echte mensen. Je zou het bijna vergeten, maar ook zij gaan gewoon op de koffie bij hun beste vrienden.

Wie zijn de beste vrienden die de steun en toeverlaat zijn van de royals?

Renée Smith-Röell was het speelkameraadje van prinses Beatrix. De hartsvriendinnen kennen elkaar al tientallen jaren. Renée was dan ook een van de eersten die over het aftreden van Beatrix wist. De beste vriendin van de prinses moest naar eigen zeggen een traantje wegpinken. Even op de koffie kan helaas niet, Renée woont namelijk in Canada. Ondanks de grote afstand spreken ze elkaar regelmatig. Renée is de peetmoeder van koning Willem-Alexander. Hieronder een interview van Renée uit 2013.

Verder is Beatrix al heel lang bevriend met Miente Boellaard-Stheeman, haar oude hofdame. En met de Nederlandse Thilo von Watsdorf bezoekt Beatrix graag culturele evenementen. Al wordt er soms gesuggereerd dat Thilo iets meer is dan alleen een vriend. Tja, wie weet!

https://youtube.com/watch?v=OcltsOfteVc

Ook Máxima kent hartsvriendin Samantha Deane al jaren. De twee leerden elkaar kennen in Argentinië, maar vlogen later beiden uit naar Europa. Samantha is ook met een Nederlander getrouwd, maar woont in Londen.

Samantha is degene die bij alle mijlpalen van onze koningin is. Ze was getuige op de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima, en is peetmoeder van prinses Amalia. Ze is getrouwd met Willem Frederik van Welderen baron Rengers, een goede vriend van de koning. Ze werkt als binnenhuisarchitecte en woont in Londen. Ondanks de afstand hebben Máxima en Samantha veel contact. Het moge duidelijk zijn: Máxima en haar hartsvriendin zijn er voor elkaar door dik en dun!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws