Máxima’s Prinsjesdagjurk: dit subtiele detail heb je vast gemist

Máxima droeg een okergele japon van ontwerper Claes Iversen.

Veel mensen reageerden enthousiast, maar ook verbaasd op de kledingkeuze van de koningin tijdens Prinsjesdag 2020. Verschillende deskundigen gingen ervan uit dat Máxima voor een sombere look (lees: begrafenisjurk) zou gaan in verband met de huidige coronacrisis.

Het okergele exemplaar van Claes Iversen lijkt op het eerste gezicht het tegenovergestelde, maar niets is minder waar.

Understated

Máxima recyclede voor de gelegenheid namelijk een jurk die we haar in 2018 ook al eens hebben zien dragen. Een statement dat goed past bij de versoberde Prinsjesdag van dit jaar. Maar daar blijft het niet bij. De gelaagde jurk is op verzoek van de koningin namelijk ook een paar tinten donkerder gemaakt, waardoor er een understated look ontstaat. Een mooie, duurzame manier om oudere kleding een opfrisser te geven.

Same but different

Als je foto’s van 2018 en 2020 vergelijkt, is het subtiele detail heel duidelijk te zien. Feestelijk versus nét iets minder feestelijk.

2018 vs 2020 – Bron: Koninklijkhuis/BrunoPress

2016

Dat Máxima geregeld kiest voor een ontwerp van Iversen, is geen geheim. Maar het is ook niet de eerste keer dat ze op Prinsjesdag straalt in een ontwerp van zijn hand. Ook in 2016 stapte de koningin namelijk in een van zijn designs uit de gouden koets. Destijds droeg ze een kobaltblauwe top en een gouden rok. How very royal.

bron: Koninklijk Huis

Bron: Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws