Dit zijn de 6 duurste trouwjurken van de Britse royals

We onthullen onder andere de prijzen van de jurken van Kate Middleton, prinses Diana en queen Elizabeth.

3. Prinses Diana – £151.000

Diana gaf haar ja-woord aan prins Charles in 1981 in een jurk met een waarde van ruim 150.000 pond. David Emanuel en zijn toenmalige vrouw Elizabeth uit Wales maakten de jurk van zijde en versierden hem met parels, antiek kant en pailletten. Haar jurk had ook de langste sleep in de historie van koninklijke bruiloften. Hij was namelijk ruim 7,5 meter lang.

Bron: BrunoPress

2. Prinses Eugenie – £200.000

Brits designerduo Peter Pilotto en Christopher de Vos werkte samen aan de jurk van Eugenie. Zelf was Eugenie ook nauw betrokken bij het proces. Zo werden er op haar verzoek onder andere referenties naar Schotland, Ierland en York verwerkt in de jurk. Ook wilde ze graag dat haar scoliose-litteken zichtbaar was op de rug.

Bron: BrunoPress

1. Kate Middleton – £250.000

De jurk die Kate in 2011 droeg toen ze met prins William trouwde, heeft haar ouders 250.000 pond gekost. Lekker dan. De japon werd gemaakt door Sarah Burton van Alexander McQueen en bestaat uit een lange sleep, organza en handgemaakt kant.

Bron: BrunoPress

Bonusjurk: koningin Letizia van Spanje

Of er ooit een royal zal zijn die een duurdere jurk draagt dan koningin Letizia, valt nog te bezien. Ze trouwde in 2004 met koning Felipe in een jurk van ruim 6,5 miljoen euro! (!!!). Hij werd gemaakt door Manuel Pertegaz en bestond onder andere uit echt gouddraad, maar dat is ook wel het minste wat je kunt verwachten met zo'n prijskaartje.

Bron: BrunoPress

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws