Droogshampoo maak je gemakkelijk zelf met deze ingrediënten

Kom je er iets te laat achter dat je droogshampoo echt op is? Of heb je een creatieve opwelling? Goed nieuws. Zelf maken is easy.

Lees ook

Droogshampoo op een bad hair day, hoe heb je ooit zonder kunnen overleven? Maar wat als je op dag vijf van het niet-wassen van je haar erachter komt dat die spuitbus toch echt leeg is? Geen nood. Je kunt het heel gemakkelijk zelf maken. Lees je mee?

1. Zout en maïsmeel

Om je haar minder vet te doen lijken, heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je krijgt de boel natuurlijk niet in een handige spuitbus, maar het effect is hetzelfde. Neem voor dit experiment een half kopje maïsmeel en voeg hier een eetlepel zout aan toe. Roer goed door en giet het mengsel in een leeg kruidenpotje. Vervolgens strooi je het door je lokken en voilà: je haar oogt een stuk minder vet.

2. Maïzena of babypoeder

Heb je geen maïsmeel en zout in huis of ga je liever voor de makkelijke weg? Gebruik dan als alternatief voor droogshampoo eens wat maïzena of babypoeder. Door dit over je haar te strooien, zal het vet ook uit je kapsel worden onttrokken – zonder dat je eerst producten met elkaar hoeft te mengen.

3. Bakpoeder en gemalen havermout

Deze variant kun je het beste bewaren. Dus, wil je een droogshampoo die je meerdere malen kunt gebruiken? Meng dan eens een kopje bakpoeder met een kopje gemalen havermout. Giet dit in een afgesloten potje, zodat je het mengsel vaker over je haar kunt strooien.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook