De Sussex’jes hadden eerst een andere naam voor Archie in gedachten

Pas een week vóór de geboorte van Baby Sussex hakten ze de knoop door.

Lees ook

We kunnen het ons bijna niet voorstellen.

In het boek Finding Freedom staat beschreven dat de Sussex'jes twijfelden over de naam voor hun eerste zoon. Zo zou de naam Archibald een tijdje de eerste keuze geweest zijn. Gewoon een wat langere versie van de naam die het kindje gekregen heeft. We horen je nu denken: maar ze wisten het geslacht van Baby Sussex toch niet? Wrong! Volgens de schrijvers van het boek, Omid Scobie en Carolyn Durand, wisten Harry en Meghan al vóór de geboorte dat ze een jongetje verwachten. Dit vertelden ze echter tegen niemand, omdat ze het graag een verrassing wilden houden.

“Harry en Meghan hadden allang voor Archies geboorte een naam bedacht, omdat ze wisten dat ze een jongetje kregen,” zo staat er in het boek. Een vriend van het koppel vertelt dat de twee nog een tijdje aan de naam 'Archibald' hebben gedacht, maar dat ze uiteindelijk een week voor de bevalling toch voor de kortere versie van de naam gingen. “Hij zal voor hen altijd kleine Archie blijven,” aldus de vriend.

Meghan en Harry lieten vorig jaar in een interview weten dat ze niet zomaar voor de naam Archie zijn gegaan. “Het woord Arche betekent in het Grieks ‘bron van actie ondernemen’. Dit woord hebben we ook gebruikt als naam van onze liefdadigheidsorganisatie, die we graag samen wilden opzetten. De naam van onze organisatie was de inspiratie voor de naam van onze zoon. Om iets te doen wat betekenis heeft,” aldus Harry en Meghan.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook