Exclusief! Patricia Paay over ’t Perfecte Plaatje: ‘Een relatie is nooit perfect’

Patricia Paay (71) is van huis uit een perfectionist, maar laat zich – nu ze ouder is – ‘niet meer gek maken’.

Lees ook

Patricia Paay (71) is van huis uit een perfectionist, maar laat zich – nu ze ouder is – ‘niet meer gek maken’. In uiterlijke verzorging steekt ze daarentegen nog net zoveel tijd als vroeger.

Ben jij een perfect plaatje?

“Tja, wat zal ik zeggen… Ik denk niet dat mensen dat in mij zien. Ze hebben vaak een verkeerde indruk van me. Veel mensen denken dat ik jonger wil zijn dan ik ben. Wat niet klopt; dat ik jonger overkom, gebeurt vanzelf. Ik doe daar geen moeite voor. Ik ben er niet aan gewend hoe er tegenwoordig over sterren wordt gepraat. Mensen horen het liefst over BN’ers met ellende. En ze praten over je alsof je een klein kind bent. Dus nee, dat is niet bepaald een perfect plaatje.”

Hoe zorg je ervoor dat je er perfect uitziet?

“Ik verzorg mezelf goed. Dat heb ik niet van een vreemde: mijn moeder is net zo. Die is 94 en elke ochtend na het douchen maakt ze zich helemaal op. Nog steeds hè! Sinds ik anderhalf jaar terug van de trap viel en aan m’n heup moest worden geopereerd, heb ik niet normaal kunnen bewegen, laat staan sporten. Als ik loop, zie je het, al kan ik dat een beetje verdoezelen.”

Is je relatie perfect?

“Een relatie is nooit perfect. Als we jong zijn, dromen we nog van de prins op het witte paard die alleen aan jou denkt, maar zo is het niet in ’t echte leven. Mannen zijn over het algemeen vrij egoïstisch. Ik heb toevallig wel een leuk exemplaar, daar niet van. Robbert is pas 32 en we hebben veel lol samen. Hij is nog knap ook. Elke ochtend als ik wakker word en naast me kijk, denk ik: dat ik dit nog mag meemaken. Het nadeel is dat jonge mannen niet zo galant zijn als de oudere. Mijn ex-man schoof m’n stoel aan en hield alle deuren voor me open. Die beleefdheden zijn er een beetje vanaf. Jammer.”

Meer lezen over Patricia? Je leest het vanaf morgen in de nieuwe Beau Monde!

Bron: Thea Tijssen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook