In het huis van William en Kate vind je dít opvallende element

Dit bijzondere detail kun je natuurlijk verwachten in een royal home.

Lees ook

William en Kate wonen voornamelijk in Apartment 1A op Kensington Palace. Nu denk je bij het woord apartment waarschijnlijk aan een gelijkvloers, ietwat bescheiden optrekje, maar niets is minder waar. Sterker nog… de woning is zo groot dat het over een opmerkelijk element beschikt.

Apartment 1A bevat namelijk een lift. En dat is niet geheel onnodig, want het so-called appartement bestaat uit vier verdiepingen en twintig kamers, waaronder minstens drie grote slaapkamers, vijf woonkamers, verschillende badkamers, een kinderkamer, his en hers walk-in closets, negen slaapkamers voor paleismedewerkers, een sportschool, waskamer en zelfs een bagagekamer. Dan is die lift ineens zo gek niet meer.

Hoe het zit

Waarom dit royale optrekje dan toch een appartement wordt genoemd? Hierover sprak koninklijk acteur Christopher Warwick in een aflevering van zijn tv-programma True Royalty’s Royal Beat. Hij legde uit: “Alle verblijven in Kensington Palace heten appartementen. Door deze benaming denken mensen gelijk aan de Amerikaanse betekenis van het woord, maar dat klopt niet. Kensington Palace is als het ware gebouwd rondom drie binnenplaatsen en het bestaat eigenlijk uit allemaal prachtige huizen. Het zijn aparte woningen, maar ze zijn wel verbonden.”

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook