Zó drinkt Máxima haar koffie het liefst!

Koffiedrinken is bij ons inherent aan gezelligheid en samenkomen.

Lees ook

Volgens diverse onderzoeken zijn Nederlanders 's werelds grootste koffieleuten. Hare Majesteit incluis.

Volgens Amerikaans onderzoek drinkt een gemiddelde Nederlander zo'n 2,4 koppen koffie per dag. En welke koffie drinken we dan het liefst in Nederland? Op nummer 1 staat Het Zwarte Bakkie. 'Koffie zoals we 'm horen te drinken'. Op de tweede plek (onze favo) staat cappuccino, latte macchiato op 3 en espresso op 4.

De Oranjes zijn naar verluidt échte koffieleuten en deinzen niet terug voor een bakkie tijdens een werkbezoek. De koningin drinkt het liefst een cortado (espresso met toegevoegde warme melk om de bittere smaak te verminderen). WA drinkt zijn koffie het liefst zo simpel mogelijk, een zwarte variant dus. Maar een espressootje op zijn tijd is niet verkeerd.

Vroeger stond koffie niet bekend als iets gezonds, maar dat beeld veranderde met de jaren. Een tijdje geleden werd in het tijdschrift Annual Reviews bekend gemaakt dat koffie je beschermt tegen hartziekten, diabetes type 2, Parkinson en enkele soorten kanker. In het blad JAMA Dermatology hebben wetenschappers van de Brown Universiteit bekend gemaakt dat vrouwen die dagelijks een kopje koffie drinken, minder kans hebben op rosacea (een huidaandoening waarbij je last krijgt van rode vlekken en puistjes in je gezicht).

Bron: AD, Shownieuws, StarsInsider | Beeld: BrunoPress, Koninklijk Huis

Laatste nieuws

Zie ook