Vervelend nieuws voor Felipe & Letizia van Spanje

De Nationale Feestdag voor de Spanjaarden krijgt een bittere nasmaak...

Lees ook

De Nationale Feestdag voor de Spanjaarden krijgt een bittere nasmaak…

Gisteren vierden de Spoyals hun Nationale Feestdag. De prinsessen Leonor en Sofia rukten ook uit. Hoewel de festiviteiten – door het huidige virus – tamelijk somber waren, viel in die paar uur erna ook niks te lachen voor koning Felipe en koningin Letizia.

Internationaal persbureau Reuters deed onderzoek naar de populariteit van het Spaanse koningshuis. Uit de enquête bleek dat 41% (van de 3000 ondervraagden) voor een afschaffing van de monarchie is. Zo'n 35% wil dat het koningshuis blijft en 24% heeft geen mening. Au! Bijna de helft is voorstander van een referendum over de afschaffing van de monarchie. Een meerderheid denkt wel dat – als die er nu zou komen – het koningshuis zou blijven bestaan. Afgelopen augustus waren deze percentages nog wat voordeliger voor Leti en Felipe. Daaruit bleek dat zo'n 56% voorstander is van de monarchie en 34% voor een republiek.

Hoewel koning Felipe er alles aan doet om het Spaanse Koningshuis in een goed daglicht neer te zetten. Lees: het uitzetten van zijn eigen omstreden vader, oud-koning Juan Carlos, en zijn zwager achter slot en grendel zetten. Toch zullen deze schandalen niet vergeten zijn onder de Spaanse bevolking en zal de uitkomst van de enquête er álles mee te maken hebben. To be continued!

Bron: Reuter | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook