In 10 stappen eenvoudig thuis je haar verven

Met dit stappenplan verf je eenvoudig thuis je haar met het resultaat van een kappersbezoek.

Lees ook

Wil jij in tijden van de coronacrisis liever niet naar de kapper? Met dit stappenplan verf je eenvoudig thuis je haar met het resultaat van een kappersbezoek.

Bepaal eerst welke kleurhoogte je haar nu heeft. Met verf kun je altijd donkerder verven, maar slechts 1 à 2 tinten lichter. Kies bij twijfel altijd voor de lichtste kleur. Geverfd haar kun je namelijk nooit lichter verven tenzij je het ontkleurt en dat is dan weer niet zo goed voor je haar. Heb je de huidige kleurhoogte bepaald? Dan weet je ook in welke kleurhoogtes je kunt gaan verven.

Kleurnuance kiezen

Nu je de kleurhoogte van je nieuwe haarkleur bepaald hebt, kun je kiezen voor een nuance. De nuance kleur wordt aangegeven met het cijfer achter de punt. De betekenis van de nuance verschilt per merk dus bedenk van tevoren alvast wat je wilt: natuurlijk, goud, kastanje of misschien koper?

Koop genoeg (professionele) haarverf

Zorg dat je voldoende haarverf koopt voor de lengte van jouw haar. Met één pakket haarverf kun je gemiddeld haar tot schouderlengte verven. Heb je veel of dik haar? Dan heb je misschien al 1,5 tot 2 verpakkingen nodig. Is je haar langer dan schouderlengte? Koop dan sowieso 2 pakketjes. Is het ook nog eens heel dik of veel? Koop er dan zelfs 3 of misschien wel vier… Beter mee verlegen als om verlegen zullen we maar zeggen. Let ook op het merk dat je koopt. Kapperskwaliteit haarverf geeft een ander resultaat dan een pakje uit de drogist.

Was je haar minimaal twee dagen niet

Het verven van je haar is en blijft een chemisch proces. Zorg dat je jouw haar minimaal twee dagen niet gewassen hebt, dan beschermen je huideigen oliën namelijk je hoofdhuid. Ook pakt de verf beter op ongewassen haar. Zorg er wel voor dat er geen masker, leave-in conditioner of verzorgende producten op basis van olie in je haar zitten. Deze kunnen de werking van haarverf wel verminderen.

Aan de slag

Nu je de juiste kleur hebt bepaald, de juiste hoeveelheid verf in huis hebt en je haar twee dagen niet hebt gewassen, kun je aan de slag. Lees de gebruiksaanwijzing altijd aandachtig door. Zorg dat je de spullen om je heen (zoals de tafel of wasbak) beschermt tegen eventueel knoeien. Verdeel je haar in 4 gelijke delen door een middenscheiding te trekken en een scheiding van oor tot oor. Begin altijd bij je aanzet en verf je haar vanaf hier 2 centimeter. Heb je de aanzet gedaan? Ga dan verder met je lengtes. Is je volledige haar bedekt met verf? Laat het dan de aangegeven tijd intrekken. Daarna was je de verf goed uit met shampoo en verzorg je het met conditioner. Et voilà: jij kan weer over straat met een mooi geverfde coupe!

Bron: We Colour | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook