Dit is waarom Meghan ook nu geen social media gebruikt

Van Meghan hoeven we voorlopig geen Insta-stories of Twitter-draadjes te verwachten.

Lees ook

Meghan Markle heeft er naar eigen zeggen bewust voor gekozen om geen social media meer te gebruiken. Als een van de weinige bekende gezichten in dit tijdperk is ze niet te vinden op Instagram, TikTok of Twitter.

Vroeger was dat wel anders, toen was Meghan fervent blogger en had ze ook gewoon een eigen Instagram. In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Fortune vertelt ze over haar keuze: “Voor mijn eigen zelfbehoud zit ik al heel lang niet meer op social media. Ik had jaren geleden een persoonlijk account die ik had gesloten en toen hadden we er een vanuit het instituut en ons kantoor in het Verenigd Koninkrijk waar wij niet achter zaten, dat was een heel team.”

Persoonlijke keuze

De hertogin van Sussex doelt hiermee op het Instagram-account Sussex Royal, dat niet meer in gebruik is sinds Meghan en prins Harry afstand namen van hun taken als royals.

Ook nu ze wel de mogelijkheid heeft om erop los te Twitteren, is ze dat niet van plan. “Ik heb de persoonlijke keuze gemaakt om geen account te hebben, dus ik heb geen idee wat er speelt en dat helpt me op verschillende manieren ook.”

Obsessie

Volgens de hertogin zitten er veel nadelen aan social media. “Ik maak me grote zorgen over mensen die erdoor geobsedeerd zijn. Het maakt zo’n groot deel uit van ons dagelijkse leven dat het net is als een verslaving. Er zijn weinig andere dingen waarbij je de persoon die het gebruikt een gebruiker noemt.”

Manlief Harry staat achter zijn vrouw. Ook hij liet zich eerder al kritisch uit over social media. Hij schreef afgelopen zomer nog een opiniestuk waarin hij bedrijven opriep hun gebruik onder de loep te nemen. Hij uitte zijn zorgen over fake news en de verdeeldheid op de platforms.

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook