Tip! Bezoek de sprookjesachtige expositie MOAM in de Hortus

Vanaf vrijdag 16 oktober tonen de participanten hun werk geïnspireerd op de eeuwenoude collectie van de Hortus.

Lees ook

Vanaf morgen opent MOAM in de Hortus een maand lang haar deuren om het werk van vijftien talentvolle kunstenaars te tonen in de botanische tuin van Amsterdam.

Natuur, duurzaamheid en kunst staan deze maand centraal in het sprookjesachtige programma. MOAM selecteerde, samen met de Hortus, vijftien kunstenaars uit verschillende disciplines die elk uniek werk maakten speciaal voor de expositie. De kunstenaars kregen een unieke blik achter de schermen en hebben zich ondergedompeld in de natuur, geschiedenis en het erfgoed van de Hortus. Ze ontwikkelden werk geïnspireerd op de flora en fauna uit de botanische tuin.

Ook worden er gedurende de expositie workshops gegeven door de kunstenaars zelf. Denk bijvoorbeeld aan hoe je oud-textiel kunt hergebruiken en kunt laten transformeren tot iets nieuws, en denim upcycling. Of ga op zoek naar bladeren in verschillende vormen en kleuren om te ontdekken en na te tekenen. Laatstgenoemde is bedoeld voor kinderen, maar ach, het lijkt ons ook best leuk, ha!

Een plantendokter

Naast de expositie is er ook een heuse plantendokter aanwezig – ja, je hoort 't goed – en met een afspraak kun je terecht voor wat tips & tricks. Op 24 en 25 oktober kun je met je zieke plant naar de Hortus en ontvang je advies van de Plantendokter(s) van Intratuin. De afspraak voor een consult geeft je ook nog eens vrije toegang om rond te snuffelen bij de expositie. Meld je via deze link aan voor wat plantenadvies!

In verband met COVID-19 zijn de activiteiten enkel op inschrijving bij te wonen. Inschrijven kun je via deze link. MOAM en de Hortus hebben maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze MOAM in de Hortus avondopenstelling is vormgegeven met inachtneming van de geldende richtlijnen van het RIVM en in overleg met de Veiligheidsregio Amsterdam en Amstelland.

Beeld: MOAM

Laatste nieuws

Zie ook