Zal Juan Carlos van Spanje er ook aan moeten geloven?

Naar eigen zeggen is Ingrid in het bezit van een brief die aantoont dat Juan Carlos haar vader is.

Lees ook

Nadat Delphine Boël een succesvolle poging deed om haar royal vadertje haar te laten erkennen, probeert Vlaamse Ingrid Sartiau 't ook nog maar eens een keer.

Ingrid beweert een buitenechtelijk kind te zijn van omstreden koning Juan Carlos van Spanje. Na een mislukte poging tot een vaderschapstest (in 2015 werd deze afgewezen door het hooggerechtshof) probeert de 54-jarige vrouw het nogmaals. Naar eigen zeggen is ze in het bezit van een brief die aantoont dat Juan Carlos haar vader is. Juicy!

Juan Carlos werd uit Spanje gezet na het zoveelste schandaal. Er loopt al enige tijd een onderzoek naar corruptie en schimmige fortuinen in belastingparadijzen, het ene schandaal na het andere brengt hem in een slecht daglicht. Wie al dat nieuws op de voet volgt? De 54-jarige Ingrid Sartiau uit Gent. In 2012 kreeg ze van haar moeder te horen dat Juan Carlos haar vader is. Sindsdien voert ze een strijd om zijn erkenning, ook al wilde de vorst nooit wat met haar te maken hebben. Eerder stelde Ingrid dat ze geen geld of titel hoeft, maar dat ze alleen maar duidelijkheid wil. “Ik heb de grote pech dat Juan Carlos een koning is. Maar als het een slager was geweest, zou ik dezelfde stappen genomen hebben.”

De moeder van Sartiou zou in 1965 een affaire met Juan Carlos hebben gehad in het Spaanse Marbello. Hij was toen nog prins. Nadat de moeder van Ingrid was overleden, kwam ze in het bezit van een brief die naar eigen zeggen aantoont dat de Spaanse ex-koning haar biologische vader is. Sartiau kreeg op 30 december 2018 van haar moeder de brief. “Ze is die dag gestorven aan longkanker. Op haar sterfbed smeekte ze me om vergeving omdat ze het zo lang geheim had gehouden. Ze pakte mijn hand. Met tranen in haar ogen vertelde ze me dat ze wilde dat ik de zaak zou winnen, omdat ze niet had beseft dat het al zoveel jaren op me drukte.”

De brief die ze in handen heeft, geschreven door edelman Paul de Mérode, staat dat Juan Carlos de biologische vader is van Ingrid. Zo staat in de brief dat de toen 31-jarige Juan Carlos vaste klant was op de feesten die georganiseerd werden door de meest voorname Belgische royals. “Ja, op het domein van kasteel Westerlo hebben je ouders elkaar ontmoet”, schreef Paul onder meer. “Je vader was nog vrijgezel en hield van de gala’s die mijn familie destijds organiseerde. Je moeder werkte destijds voor mijn gezin als dienstmeisje en moet heel mooi en charmant geweest zijn, zodat je vader haar kon opmerken. Ze was toen de hapjes en drankjes aan het serveren aan de gasten, denk ik.”

Ingrid was niet de eerste die erkend wilde worden door de omstreden playboy (hij pocht graag met zijn 1500+ minnaressen): eerder probeerde Alberto Solà Jiménez hetzelfde. Hij zou zijn voortgekomen uit een affaire van JC met een vrouw uit een rijke Spaanse familie. Pikant detail: Ingrid en Alberto, die elkaar tot voor kort niet kenden, lieten DNA-testen uitvoeren waaruit met 91% zekerheid blijkt dat ze één dezelfde ouder hebben.

Bron: La Meuse, BlauwBloed, HLN.be | Beeld: BrunoPress, Facebook @ Ingrid Sartiau

Laatste nieuws

Zie ook