‘Prins Charles en broer Diana hadden knallende ruzie tijdens uitvaart van de prinses’

Earl Spencer en prins Charles zouden het destijds niet eens zijn geweest over de rollen van William en Harry tijdens deze beladen dag.

Lees ook

Wat al een emotionele en beladen dag was, kreeg nog een zwaardere lading door de ruzie van de twee mannen.

Hoewel de twee voormalige zwagers sowieso niet feilloos met elkaar door een deur konden, hielp de uitvaart van de overleden prinses Diana ook niet mee. Earl Spencer en prins Charles zouden het destijds niet eens zijn geweest over de rollen van William en Harry tijdens deze dag, dit schrijft historicus Robert Lacey in het boek Battle of The Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult.

De broer van de prinses, Charles Spencer, was er fel op tegen dat de jonge prinsen, voor het oog van de wereld, achter de kist van hun overleden moeder aan moest lopen. “Earl Spencer had er grote moeite mee dat de uitvaart van zijn zus ineens een koninklijke aangelegenheid werd en hij was ervan overtuigd dat Diana het vreselijk zou hebben gevonden als haar jongens zó geopenbaard werden”, aldus de schrijver. Volgens kroonprins Charles was hier geen twijfel over mogelijk en hij stond erop dat het zou gaan gebeuren zoals hij het wilde. De discussie leidde tot een verhit telefoongesprek tussen de zwagers waarbij Diana's broer woedend ophing.

Uiteindelijk liepen zowel William als Harry samen met hun oom, hun vader en grootvader prins Philip achter de kist aan, waarop de jongens een briefje aan hun moeder hadden geplaatst.

Bron: YouTube, Battle of the Brothers | Beeld: BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook