Love it! De allermooiste jurken van koningin Máxima op een rij

Het zorgt voor heuse zwijmelmomenten: opgedoft, een tiara en een japon.

Lees ook

Opgedoft, een spraakmakende tiara en een galajurk waarvoor iedereen aan de kant gaat: zo zien we onze koningin het liefst. Het zorgt voor heuse zwijmelmomenten.

Ze is al jaren het populairste lid van ons koningshuis. Maar niet alleen in Nederland zijn we dol op onze koningin. Ook de buitenlandse pers raakt niet uitgepraat over Queen Máxima. Wat is dat toch, dat ze ook over de grens met haar weglopen? Neem enkele Engelse bladen. Daily Mail kopte nog vrij recent dat Máx zo’n vrolijke indruk maakte en de HuffPost schreef: ‘Queen Máxima proves she is the coolest royal.’

Het moge duidelijk zijn: in een Europa met soms wat al te degelijke prinsessen en koninginnen loopt niet alleen de royal pers weg met haar, ook gewone kranten en nieuwssites van over de hele wereld pikken graag een kiekje van Máx mee.

Het helpt dat ze in looks wat meer durft dan de gemiddelde royal. Het helpt ook dat ze een geweldige lach en drie fotogenieke dochters heeft én een internationale baan naast haar rol als koningin-gemalin, waardoor ze op het wereldtoneel zichtbaarder is dan haar collega’s.

Dat de internationale pers zo goed weet wie Máxima is, is voor een deel uiteraard te danken aan het feit dat ze koningin is. Maar Nederland is eigenlijk te klein om wereldwijd te shinen met onze monarchie.

De koetsen, tiara’s en avondjurken helpen wel in de beeldvorming, maar haar populariteit dankt ze vooral aan haar enorme internationale netwerk.

Dat komt voor een deel door haar positie – voor een Queen gaan deuren wat makkelijker open – maar vooral door haar werk voor de VN. Wat best bijzonder is, want echt spetterend is de functie van UN Secretary-General’s Special Advocate for Inclusive Finance for Development (UNSGSA) nu ook weer niet.

Ze heeft echter een goed team en geweldige dossierkennis. En ze reist vaak af naar ontwikkelingslanden om te lobbyen bij staatshoofden en regeringsleiders, dan wel door een akker te prakken om aan een boer te vragen of hij al kan bankieren met zijn phone. Het is iets wat je koningin Silvia van Zweden of koningin Letizia van Spanje niet snel ziet doen.

Een bezige bij, dat is onze koningin. Ze loopt werkbezoek na werkbezoek af en verschijnt veelal piekfijn ten tonele. Om niet uren kwijt te zijn aan het shoppen heeft Máxima een handige tip: ze gebruikt namelijk hetzelfde patroontje in haar kleding in meerdere en verschillende items. Het modehuis Natan koopt de stof met dit patroontje ongekleurd aan, en zo kan Máxima​​​​​​​ kiezen welke kleur en wat voor soort item ze wil hebben.

En qua make-up weet de koningin ook te stralen. Met een paar tips achter de hand straalt zij elk en ieder moment. Máxima heeft prachtige ogen, en die wil ze het liefst zo groot mogelijk laten lijken. Hiervoor gebruikt ze op een de juiste manier make-up rondom haar ogen.

Visagist Mari van de Ven vertelt hoe je dat doet: “Het is heel belangrijk om het gebied boven je oog, in de arcadeboog, iets donkerder maken. Dat maakt namelijk je oog een stuk groter. We nemen zeker ook het gebied onder het oog mee, ook hier is belangrijk om het steeds meer van donker naar licht te laten overlopen.”

Overal waar de koningin komt, laat ze een betoverende indruk achter. Mogen wij ook een keertje snuffelen in de royal garderobe, Majesteit?

Beeld: Koninklijk Huis, BSR Agency, BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook